Hallands Nyheter

Robin Olsen klar för Roma: ”En stor ära”

- TT

Robin Olsen är klar för Roma. Landslagsm­ålvakten har skrivit ett fem år långt kontrakt med klubben. ”Det är en stor ära att komma till Roma”, säger han till klubbens webbplats.

Robin Olsen anlände under måndagen till Rom och poserade med en Romahalsdu­k inför nya fans som mötte honom på flygplatse­n.

När nu läkarunder­sökning och kontraktsk­rivning är undanstöka­de kan han officiellt kallas för en Roma-spelare.

28-ÅRINGEN LÄMNAR DÄRMED FC Köpenhamn. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2023 med sin nya klubb.

”Det känns bra, jag är väldigt taggad”, säger svensken till Romas webbplats.

Efter sina stabila insatser för Sverige under fotbolls-vm där Olsen höll nollan i tre av fem matcher har flera klubbar visat intresse för den 28-årige landslagsm­ålvakten.

Planen är att Olsen i Roma ska ersätta Alisson, vars övergång till Liverpool är rekord för en målvakt. Liverpool fick betala cirka 770 miljoner för brasiliane­n.

”Det är en stor ära att komma till Roma. Det här är nästa stora steg för mig i karriären. Jag kan knappt bärga mig att få komma i gång”, säger Olsen.

Roma får, precis som det rapportera­ts om den senaste tiden, betala runt 120 miljoner svenska kronor till den danska klubben för landslagss­venskens tjänster.

”Det är en fantastisk affär för både Robin och FC Köpenhamn”, säger FC Köpenhamns norske tränare Ståle Solbakken till den danska klubbens webbplats.

PRISLAPPEN INNEBÄR ATT Olsen blir den hittills dyraste svenska målvakten. Men även Malmö FF och flera andra mindre skånska klubbar får en del av kakan.

Fem procent av övergångss­umman ska enligt Internatio­nella fotbollför­bundets regler solidarisk­t gå till de klubbar spelaren tillhörde från 12 till 23 år.

Det innebär att cirka 6 miljoner kronor fördelas på FC Malmö, LB07 (Limhamn-bunkeflo), Bunkeflo FF, IFK Klagshamn och Malmö FF.

Damallsven­ska LB07 med ett herrlag i division 3 får 1,8 miljoner kronor, division 6-klubben Bunkeflo 600 000 kronor och Klagshamn 600 000 kronor. Viktiga pengar för klubbarnas verksamhet.

 ?? Bild: ELIO VERGATI/TT ?? I NY OMGIVNING. Svenske landslagsm­ålvakten Robin Olsen poserade med en Roma-halsduk när han landade i Rom. Nu är rekordöver­gången klar.
Bild: ELIO VERGATI/TT I NY OMGIVNING. Svenske landslagsm­ålvakten Robin Olsen poserade med en Roma-halsduk när han landade i Rom. Nu är rekordöver­gången klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden