Hallands Nyheter

Strandberg gav Malmö ett bra läge

- TT

Mål på bortaplan. Dessutom seger. Glödheta Carlos Strandberg­s 1–0 på väg in till pausvilan i Cluj ger Malmö FF ett ypperligt utgångsläg­e i Champions League-kvalet.

CLUJ MALMÖ FF

Som fotbollsla­g är det alltid bra att ha en anfallsspe­lare i målform. På bortaplan i Europaspel­et gäller påståendet i ännu högre grad.

Carlos Strandberg gjorde båda målen när Malmö FF besegrade Örebro i Allsvenska­n senast och med tio sekunder kvar av första halvlek i Champions League-kvalets andra omgång gav han sitt lag ett bra utgångsläg­e mot rumänska Cluj.

Oscar Lewicki hittade rätt med en passning i djupled, Strandberg stack ifrån försvaret och sköt ett skott som litauiska Cluj-målvakten Giedrius Arlauskis schabblade in i nät. Därmed har den 22-åriga forwarden gjort mål i fyra matcher i följd.

Målet blev matchens enda och MFF har därmed 1–0 att gå på i returmötet på hemmaplan nästa onsdag.

Tränaren Uwe Rösler tar dock inte ut avancemang­et i förväg.

– 5149 till vår fördel. Vi har satt oss i ett läge där vi kan gå vidare till nästa omgång men inget är avgjort. De har kvalitetss­pelare, de kan göra mål på flera olika vis och vi måste vara på topp igen för att ge oss själva chansen. Jag hoppas på fullsatt på Stadion. Spelarna behöver det. Spelarna jobbar oerhört hårt, säger han enligt Kvällspost­en.

?? Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN ?? VÄLTE CLUJ. Carlos Strandberg, närmast kameran, gjorde Malmö FF:S mål i 1–0-segern borta mot Cluj i Champions League-kvalet.
Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN VÄLTE CLUJ. Carlos Strandberg, närmast kameran, gjorde Malmö FF:S mål i 1–0-segern borta mot Cluj i Champions League-kvalet.