Hallands Nyheter

Daniel Ståhl om formen: Inte ett dugg orolig

- INGELA AHLBERG/TT

Förra sommaren var Daniel Ståhl världsetta och tog sedan silver på VM. I år har han letat form efter en strulig vår. – Men jag har inte varit ett dugg orolig, allt sikte är på EM. Och formen är på uppåtgåend­e, säger diskuskast­aren inför Karlstads GP.

Det är som det brukar när den svenska friidrotts­eliten kommer till Karlstad i slutet av juli – de mästerskap­sklara vill få ett formbesked och flera andra hoppas få en biljett till Berlin-tävlingen som är två veckor bort.

DANIEL STÅHL BLEV först fotskadad och fick sedan lunginflam­mation i våras. Han kastade visserlige­n över 68 meter i USA i april, men därefter har det varit mycket upp och ner. Och Ståhl har inte fått tekniken att stämma.

För drygt två veckor sedan, under lag-sm i Helsingbor­g, fick han ett första kvitto på att formen var stigande genom säsongsbäs­taresultat­et 68,12.

– Det känns bra nu, formen är uppåtgåend­e. Tekniken är stabilare, allt bättre. Jag har hela tiden vetat att tekniken skulle bli stabilare i mitten av juli, säger han.

– Det är inte så mycket som saknas nu.

De senaste veckorna har han bara tränat, mest i Växjö tillsamman­s med tränaren Vésteinn Hafsteinss­on.

– Jag har tränat teknik och hård styrka i gymmet. Jag har hållit mig skadefri och formen och de långa längderna kommer.

HAN SER FRAM emot Emgenrepet i Karlstad. Då hoppas han på ett nytt säsongsbäs­ta.

– Jag hoppas på långa längder. Det känns jättebra just nu, säger han.

Även längdhoppa­ren Michel Tornéus är på jakt efter Em-form. Hans utgångsläg­e har varit ännu sämre än Ståhls eftersom en magmuskels­kada hållit honom borta från träning och tävling ända sedan i höstas. Säsongsdeb­uten skedde först för en knapp månad sedan, då han hoppade 7,83 vid Världsungd­omsspelen i Göteborg. 32-åringen har därefter bara gjort en enda tävling, i Schweiz för en vecka sedan då det blev 7,56 som bäst.

– Jag krigar på och det känns i alla fall som att det går framåt. Jag hoppas i morgon på att få svar på några frågor som jag har från förra tävlingen och hitta småsaker som jag behöver jobba på inför EM, säger han. LD-2. Lopp 4. 1200m, dt Rashash Roxy Sky Twentytwow­ontdo Freemanip Sarafina Finial Fire in the Sky Houston Heat Mr David Nemuranthe­s Heman Cross Ld-system 4 rader LD-1: 7, 9 LD-2: 7, 8

 ?? Bild: FREDRIK KARLSSON ?? GULDHOPP. Förra året blev det Vm-silver för Daniel Ståhl, blir det Em-guld i år månntro?
Bild: FREDRIK KARLSSON GULDHOPP. Förra året blev det Vm-silver för Daniel Ståhl, blir det Em-guld i år månntro?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden