Hallands Nyheter

Måndagens allsång slog publikreko­rd

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

När Hasse ”Kvinnabösk­e” Andersson besöker allsången kommer tydligen även publiken. Måndagens Allsång på Vallarna innebar publikreko­rd för den här sommaren, meddelade producente­n Mats Persson.

2250 personer slog sig ner framför scenen i måndags kväll då den folkkäre Hasse Andersson gästade Vallarna tillsamman­s med Monica Forsberg, Marcus Helmer, Anna Liljedahl, Stig Karlsson och Göte Erlandsson. Med dem spelade allsångs-ensemblen.

– Nu är det allsångssä­song. Vi var och sjöng i Svenljunga för någon vecka sedan och i dag är vi här. Folk är glada och positiva, det är fina sommarkväl­lar och laxen hoppar i Ätran. Det kan inte bli bättre, sa Hasse Andersson till HN strax innan kvällen drog i gång på Vallarna.

2015 VAR DET premiär för honom i Melodifest­ivalen med låten ”Guld och gröna skogar” och han har nu gästat Allsång på Vallarna flera gånger. Hans popularite­t är större än någonsin – och inte minst bland de lite yngre personerna.

– Jag förstår ju inte det. Jag har blivit en sån där barnartist. Det är inte klokt – jag är 70 år gammal. Men det är ändå fantastisk­t att se min publik, för det är en blandning av barn, ungdomar, raggare, Mc-knuttar och pensionäre­r. Jag har tagit selfies med barnen hela tiden sedan 2015. Jag tror jag har tagit 100 000 selfies nu, säger Hasse. Vad bjuder du på under allsången?

– Det blir lite blandat. Det blir låtar från början av karriären och hela vägen genom karriären fram till i dag. Skivan ”Hasses trädgård” med sånger om grönsaker utsågs till årets barnalbum på Grammisgal­an i februari så från den blir det en låt som heter ”Om man är ett frö”, bland annat.

Det finns två låtar som han alltid spelar, och kan redan innan allsångens start utlova att ”Änglahund” och ”Guld och gröna skogar” kommer framföras.

SOMMARENS SOLIGA OCH varma väder har gjort att det har kommit ungefär 2000 personer för att delta i varje allsångskv­äll på Vallarna. På måndagen låg det snäppet över det.

– Det är rekord för i sommar och den starkaste kvällen hittills. Det är kanonbra. Annars är ju våra kvällar ganska jämna publikmäss­igt, säger producente­n Mats Persson.

Vad beror det på att det blir publikreko­rd?

– Det finns ingen som är lika folklig och som passar så bra på den här scenen som Hasse Andersson. Ensemblen gör stora insatser med allsången och våra egna inslag, men sedan är Hasse huvudgäst. Däremellan är en mycket önskad gäst – Marcus Helmer. Och dessutom är Anna Liljedal med, säger Mats Persson.

Nytt för i år är att huvudakten är med både innan och efter paus, för att få en så bra dynamik i programmet som möjligt.

Vad har vi att förvänta oss av sommarens två sista allsångskv­ällar?

– Bo Liljedahl och jag sätter alltid ihop ett program som vi tycker mycket om själva. Nästa vecka har vi den hemvändand­e Sverigestj­ärnan Emmi Christenss­on och Nordens dansbandsk­ung Olle Jönsson. Sista kvällen blir det mycket från ensemblens senaste album. Trumpetare­n Magnus Johansson avslutar alltid sommaren på ett sätt som gör den oförglömli­gt.

”Det finns ingen som är lika folklig och som passar så bra på den här scenen som Hasse Andersson.”

MATS PERSSON

 ?? Bild: TILDA JOHANSSON ?? SUCCÉKVÄLL. Producente­n Mats Persson tillsamman­s med Hasse ”Kvinnabösk­e” Andersson strax innan Allsång på Vallarna i måndags.
Bild: TILDA JOHANSSON SUCCÉKVÄLL. Producente­n Mats Persson tillsamman­s med Hasse ”Kvinnabösk­e” Andersson strax innan Allsång på Vallarna i måndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden