Hallands Nyheter

Bengtsson (C) lämnar sin tjänst

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

”Det är nog att befinna sig där viktiga beslut tas och hanteras och kunna vara med att påverka. Det är en oerhörd stimulans att få vara med och göra Halland ännu lite bättre.”

STEFAN BENGTSSON (C)

Efter åtta år som regionråd för Centerpart­iet lämnar nu Stefan Bengtsson uppdraget för nya utmaningar. På onsdag efterträds han av partikolle­gan Helene Andersson.

– Det är både lite vemodigt och lite befriande. Det är en väldigt speciell livssituat­ion att ha ett sådant här förtroende­uppdrag för det är inget åtta till fem-jobb utan man jobbar mer eller mindre hela tiden. Det ska bli skönt att kunna styra vad jag ska göra med min tid i lite större utsträckni­ng, säger Stefan Bengtsson.

Vad som händer när han nu lämnar politiken är ännu inte helt klart.

– Jag har varit jättenoga med att så länge jag är regionråd så är jag det fullt ut. Jag har tagit på mig uppdraget som ordförande i Hushållnin­gssällskap­et och ett ordförande­uppdrag i ett privat bolag i Halmstad. Men vad jag ska göra resterande tid vet jag inte än, säger Stefan Bengtsson och tillägger:

– Sedan har jag lite krokar och idéer och jag hoppas att jag landar i något här under sensommare­n eller hösten.

STEFAN BENGTSSON TOG sig an sina första politiska uppdrag som 20-åring då han valdes in som ersättare i Halmstads kommunfull­mäktige och ledamot i kultur- och fritidsnäm­nden.

Men efter en mandatperi­od i kommunen växlade han över till landstings- och regionpoli­tiken där de politiska uppdragen avlöst varandra under 20 års tid. Regionråd för Centerpart­iet har Stefan Bengtsson varit sedan 2010. Vad kommer du att sakna mest med politiken?

– Det är nog att befinna sig där viktiga beslut tas och hanteras och kunna vara med att påverka. Det är en oerhörd stimulans att få vara med och göra Halland ännu lite bättre.

Beslutet att inte kandidera till valet 2018 fattade Stefan Bengtsson i början av fjolåret och i nästa vecka har det alltså blivit dags att formellt lämna över stafettpin­nen till Helene Andersson från Tvååker som utsetts till Centerpart­iets toppnamn till höstens regionval.

– Jag har jobbat mycket med politik och samhällsfr­ågor under livet men denna typ av roll har jag inte haft tidigare. Det ska bli väldigt spännande och intressant, säger hon.

FOKUS FRAMÅT BLIR till stor del att fortsätta det arbete som redan satts igång, förklarar Andersson och ger exempel:

– Bredbandsu­tbyggnaden är jättevikti­g för att vi ska kunna ha företag och boende överallt. Sedan är det vården. Där ska vi möta människor så att de kan få hjälp i ett så tidigt skede som möjligt.

– Jag tycker också att friskvård och hälsa är viktigt. Det är viktigt att vi inte bara botar sjuka utan att vi också ser till att friska inte blir sjuka. Stefan Bengtsson lämnar nu posten som Centerpart­iets regionråd. Heléne Andersson har utsetts till partiets toppnamn till höstens regionval.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SLUTAR.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SLUTAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden