Hallands Nyheter

Körberg hyllar Ted i Allsången

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Sedan 1960-talet har Tommy Körberg uppträtt i Allsång på Skansen. Den här gången uppmanar han tittarna att inte kolla på sändningen – om det är bra väder.

Tisdagens Allsång på Skansen bjuder på ett fullspäcka­t program. Förutom veteranen Tommy Körberg gästas Sollidensc­enen av Eurovision-vinnaren Netta, popstjärna­n Tove Styrke, barnidoler­na Samir och Viktor, r’n’b-sångerskan Blen och duon Emma Peters och Hanna Dorsin, kända från komikergän­get Grotesco.

MEN SEDAN Tommy Körberg gjorde sin allsångsde­but tycker han att mycket har förändrats.

– Det är mer branschinr­iktat, att man ska exponeras och lira sina hits. Förr kom man för att man var på turné, det var mer lekfullt och mer lättsinnig­t. Nu kommer det väldigt mycket folk ihop med artisterna, jag är den enda som kommer ensam, säger han.

När han nu kliver upp och tar ton är det med Ted och Kenneth Gärdestads låt Himlen är oskyldigt blå.

– Det var jag som fick Kenneth Gärdestad att göra en svensk version på den. Den hette Blue virgin eye i originalet. Det var efter det som det började hända grejer i låtarna. Så jag tänkte att jag skulle göra det som en hyllning till Ted, berättar Körberg.

Om den starka solen och värmen som dominerat väderleksr­apporten under sommaren fortsätter, uppmanar han däremot folket att inte sitta bänkade framför tv:n.

– Sitt inte inne och kolla på tv om det är så här fint väder, då får man i stället ta det på SVT Play när det regnar. Sitta och sjunga framför tv:n – nej, säger han.

DEBUTERAR I ALLSÅNG på Skansen den här veckan gör bland andra r’n’b-sångerskan Blen.

– Jag kunde inte tro att det var sant, jag trodde inte att min musikgenre fick plats på den är scenen. Jag tycker att det är bra att de har öppnat dörrarna lite så fler får plats, jättemodig­t, det är en tradition i sig att ha samma gamla låtar, jag känner mig jättehedra­d, säger hon. Vad är din relation till Allsång på Skansen?

– Som född och uppvuxen i Stockholm är det en tradition att sätta på tv:n och kolla på allsången, sjunga med i låtarna man kan. Det är fina minnen, men från tv-rutan, säger hon.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND ?? SJUNGER UT. Tommy Körberg och Blen uppträder i kvällens avsnitt.
Bild: ANDERS WIKLUND SJUNGER UT. Tommy Körberg och Blen uppträder i kvällens avsnitt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden