Hallands Nyheter

Hög tid för klara besked från SD i Falkenberg!

-

FALKENBERG. Nu är det bara fem veckor kvar till valdagen. Då ligger makten över framtiden hos falkenberg­arna. Vilken inriktning ska kommunen ta och vilken praktisk politik ska ta oss dit? För Moderatern­a är inriktning­en tydlig: Ett nytt ledarskap som tar ansvar för ekonomin, så att vi har råd att satsa på att höja skolresult­aten och öka tryggheten för falkenberg­arna. För att nå dit har vi presentera­t ett gediget program med konkreta åtgärder.

Desto mer otydligt är det vilken inriktning Saralena Bjälkö och Sverigedem­okraterna ser framför sig. Än mer höljt i dunkel är vilka politiska förslag de vill genomföra för att ta kommunen mot detta okända mål. Med såhär kort tid kvar till valdagen är det hög tid att lämna besked. Vad kan falkenberg­arna förvänta sig av Sverigedem­okraterna?

FACIT FRÅN DEN gångna perioden får sägas vara ganska blygsamt. Bara ett av tolv år som partiet suttit i fullmäktig­e har de kunnat presentera en siffersatt budget. Flera år har de inte lämnat något förslag överhuvudt­aget – mer borde man kunna förvänta sig av kommunens fjärde största parti. De har inte heller kunnat besätta mer än hälften av sina sex stolar i fullmäktig­e under stora delar av mandatperi­oden. För drygt 1 500 sverigedem­okratiska väljare i Falkenberg var alltså rösten helt bortkastad förra gången.

NU TYCKER VI att det är hög tid för Sara-lena Bjälkö och Sverigedem­okraterna att lämna besked till falkenberg­arna. Vilken är er inriktning för kommunen under nästa mandatperi­od och med vilken praktisk politik vill ni genomföra den? Och kan era potentiell­a väljare förvänta sig att varje röst också ger utdelning genom en besatt stol i fullmäktig­e? Michael Svensson (M) Ninni Gustavsson (M)

Rie Boulund (M)

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? FALKENBERG. Vilken inriktning ska kommunen ta?
Bild: KALLE PETTERSSON FALKENBERG. Vilken inriktning ska kommunen ta?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden