Hallands Nyheter

Klar för två Em-finaler

SIMNING: EM Sarah Sjöström är klar för två finaler. Detta efter vinst i båda semifinale­rna; på 50 meter fritt och 100 meter fjäril.

- TT

Hon vann först sin semifinal på 50 meter fritt på 23,92 vilket var näst bästa tid, danskan Pernille Blume hade 23,85 i första semin.

Även i semifinale­n på 100 meter fjäril tog hon hem segern, tiden blev 56,66.

– Känns bra, ännu mindre tid nu mellan loppet än i morse, sade Sjöström till SVT,

– Jag känner att jag har kontroll på simningen och kunde släppa lite i farten på slutet.

I lördagens fjärilsfin­al får Sjöström sällskap av Louise Hansson som för första gången gick under 58 sekunder. Nya personbäst­at 57,99 var femte bästa tid i semin.

– DET ÄR en jättelättn­ad. Och att det blir 57,99 är komiskt för det är ju det jag jagat hela tiden, att gå under 58 som jag jagat, sade Hansson till SVT och lovade mer. – Det var inget perfekt lopp! Sjöström var snabbast i försöken på förmiddage­n både på 100 meter fjäril och 50 meter fritt trots att loppen bara låg drygt 20 minuter efter varandra.

– DET KÄNDES precis som jag ville, det går av sig själv och det är inga konstighet­er. Jag känner att jag har kontroll på loppet, speciellt på 100 fjäril, sade hon efter förmiddags­passet.

Sjöström, som är guldkandid­at i alla sina fyra grenar i EM, var med sina 56,87 dryga sekunden snabbare än italienska­n Elena di Liddo på fjärilen där svenskan jagar ett guldjubile­um tio år efter sitt första guld på distansen.

PÅ 50 METER fritt, som hon inledde dagen med, simmade Sjöström på 24,14 och var 13 hundradela­r före olympiamäs­tarinnan Pernille Blume, Danmark.

– Jag är jättenöjd, det var en överraskan­de snabb tid. Jag kände att de detaljer jag jobbat på sitter.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? MOT NYA GULD. Sarah Sjöström imponerar i bassängen - igen!
Bild: JOEL MARKLUND MOT NYA GULD. Sarah Sjöström imponerar i bassängen - igen!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden