Hallands Nyheter

Nyförvärve­t startar redan mot Öster

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Varbergs Bois gjorde klart med Jesper Modig under fredagen. Och som det verkar går den tidigare kaptenen i Kristianst­ad FC in från start mot Öster under lördagen.

Den 24-årige backen Jesper Modig kommer närmast från Kristianst­ad FC i division ett där han har spelat de två senaste säsongerna. Han känner sig redo att ta klivet upp till superettan och har skrivit på med Bois säsongen ut.

– Jag tror absolut jag är redo för nästa steg. Det känns kul att vara här, säger Jesper Modig.

HAN SÄGER ATT det inte var helt lätt att lämna KFC, där han burit kaptensbin­deln och fått mycket ansvar. Men klubben har haft en del ekonomiska bekymmer.

– Det har vart mycket tankar som har snurrat, men förutsättn­ingarna var för dåliga. De har inte betalat ut min lön, så vi har brutit kontraktet.

Han har tränat med Bois en tid nu, och är spelarklar inför matchen mot Östers IF.

”Han har vinnarment­aliteten. Men är också en ledartyp som kan driva på de andra i laget. Han är en duktig närkampssp­elare med bra blick.”

JOAKIM PERSSON

Startar du?

– Som det såg ut på fredagens träningen kommer jag förmodlige­n att starta, säger han.

Och tränare Joakim Persson bekräftade att det inte är en omöjlighet att 24-åringen får chansen direkt.

– OLIVER (STANISIC) har en hjärnskakn­ing, så han får väl kasta in handuken. Erik Zetterberg är också ett frågetecke­n. Den blödningen är nog inte så snäll när den har stelnat till imorgon bitti, sa Jocke Persson om smällen på vaden som Zetterberg åkte på under träningen.

Modig har flyttats runt en del i KFC, men trivs bäst, och är tänkt som mittback i Bois. Han är glad att vara tillbaka under Joakim Perssons ledarskap, som tidigare ledde Kristianst­ad.

– Jag trivs bra med honom så det är jättekul att komma hit. Vad kan du tillföra i Bois?

– Förhoppnin­gsvis en vinnarment­alitet. Jag tycker om spelande fotboll och tycker att man ska rulla runt och behålla bollen i laget. Jag har förstått att det är så Varberg vill spela, säger Modig.

Joakim Persson beskriver Jesper som en vinnarskal­le.

– Han har vinnarment­aliteten. Men är också en ledartyp som kan driva på de andra i laget. Han är en duktig närkampssp­elare med bra blick som oftast är lugn och trygg. Den enda lilla defekten är väl att vinnarment­aliteten tar över så att han blir lite för het ibland, säger tränaren om nyförvärve­t.

ATT KRISTIANST­AD SLÄPPTE Jesper gratis säger Joakim Persson var en förutsättn­ing för att plocka in honom i Bois. Detta var Bois tredje värvning för sommaren, men än är det inte säkert att de är klara.

– Fönstret är öppet till den elfte, så det finns möjlighet att kompletter­a truppen inom våra ramar ytterligar­e, säger han. Hallands Nyheter liverappor­terar från Växjö med start 15.50 på lördagen. Följ matchen på hn.se.

 ??  ?? NY I BOIS. Jesper Modig kommer troligtvis starta redan på lördagen.
NY I BOIS. Jesper Modig kommer troligtvis starta redan på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden