Hallands Nyheter

Böljan Falkenberg fyller på offensivt

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

IF Böljan Falkenberg presentera­r nyförvärv. Med bara fyra poäng inspelade behöver jumbon göra mål . –Inte fel med en nytändning, säger Josefin Jonsson.

IF Böljan Falkenberg har fyllt på offensivt inför höstsäsong­en. Nyförvärve­t är 20-åriga Sanna Nilsson som senast spelade i Kristianst­ads DFF. Förhoppnin­gsvis kan hon vara den som ser till att Böljan Falkenberg får fart på målskyttet.

– Jag spelar antingen på kanten eller som forward. Jag är snabb och explosiv. Jag springer mycket i djupled och vill ha boll, säger Sanna Nilsson.

HON TILLHÖRDE DEN allsvenska klubben Kristianst­ad fram till november 2017. Men hon och klubben valde att inte förlänga kontraktet efter att Sanna tvingades operera korsbandet för ett år sedan.

– Jag har kört rehab sen dess. Jag vill ju tillbaka till samma form som innan skadan. Jag har en bit kvar, men det mesta sitter i huvudet, säger Sanna.

Hon har tränat med Böljan Falkenberg sedan i juni, men hon kommer inte till start i lördagens möte mot Västerås.

– Jag behöver en till träning innan jag går i spel med knät.

EN ANNAN SOM tagit sig tillbaka efter en korsbandss­kada är Josefin Jonsson som skadade sig 2015. Hon blev också borta från spel ett år. Förra året spelade hon med Böljan Falkenberg­s B-lag, men i år är hon tillbaka i A-laget.

– Jag har ju lite svårt att lägga av. Jag kör så länge kroppen håller och man får vara med, säger Josefin Jonsson. 11. Västerås BK 30 - 9p 12. Asarums IF FK - 8p 13. Ljusdals IF - 7p 14. IF Böljan Falkenberg - 4p

* Böljan Falkenberg möter Västerås i höstens första möte och Asarum i nästa omgång.

Josefin kombinerar fotbollen med jobbet som brandman.

– Jag jobbar ju skift så förra året valde jag att inte prioritera fotbollen så mycket. Jag jobbar mycket kvällar och helger så jag är med så mycket jag kan.

Hon har jobbat som brandman i Falkenberg sedan 2012.

– Det blir en del träning på jobbet. Det är mestadels gym inomhus, men det händer att vi drar till Vallarna och kör utegym också. Eller ett pass på Motionshus­et.

BÖLJAN FALKENBERG TAR sig an Västerås BK 30 under lördagen i elitettans omstart. Tränare Tobias Barin är nöjd över nyförvärve­t Sanna, men hade hoppats på fler spelare.

– Ja, vi hade väl hoppats på en till. Men vi får se lite. Vi har kontakt med en intressant spelare från Kosovo som varit och provspelat med oss. Men det är en kostnadsfr­åga att ta hit utländska spelare, säger Barin.

Västerås har under våren spelat ihop nio poäng och ligger strax över strecket.

– Det är en tuff bortamatch, men får vi med oss ett bra resultat så kan ju det ge en bra våg inför hösten.

 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? TILLÖKNING. IF Böljan Falkenberg har fyllt på truppen inför höstsäsong­en. 20-åriga Sanna Nilsson från Helsinborg har plockats in.
Bild: MIKAEL MARTINSSON TILLÖKNING. IF Böljan Falkenberg har fyllt på truppen inför höstsäsong­en. 20-åriga Sanna Nilsson från Helsinborg har plockats in.
 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? TILLBAKA I A-LAGET. Josefin Jonsson är tillbaka i A-laget denna säsong efter återhämtni­ng från korsbandss­kadan 2015.
Bild: MIKAEL MARTINSSON TILLBAKA I A-LAGET. Josefin Jonsson är tillbaka i A-laget denna säsong efter återhämtni­ng från korsbandss­kadan 2015.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden