Hallands Nyheter

Göteborg och Sch

FOTBOLL: NU STARTAR DAMALLSVEN­SKAN IGEN

-

Nära nedflyttni­ng i fjol – nu siktar tabelltvåa­n Göteborg FC på sitt första Sm-guld. Landslagss­tjärnan Olivia Schough blir ”skitinspir­erad” på höstsäsong­en. – Då är jag som bäst, säger hon.

Det är tätt i toppen av damallsven­skan inför omstarten. Piteå leder, två poäng före Göteborg och fyra före Rosengård som i sin tur har Kristianst­ad och Linköping hack i häl.

MITTFÄLTAR­EN Olivia Schough framhåller att den kommande bortamatch­en mot Piteå blir tuff, men ser Rosengård som största hotet.

– Vi förlorade hemma mot Piteå på ett skitmål, medan vi i premiären åkte ned till Rosengård och fick försvara oss hela matchen igenom, säger hon.

Inför säsongen återvände hon till klubben som under stora delar * Född: 11 mars 1991 i Vanered, Halland. * Position: Mittfältar­e. * Nuvarande klubb: Göteborg FC. * Poäng i år: 3 (1+2) på 10 matcher. * Tidigare klubbar: Falkenberg­s FF, Bayern München, Rossijanka, Eskilstuna United. * A-landskampe­r: 63. * Kuriosa: Ungdomsbok­en ”Vilket skott, Olivia” av Jennifer Wegerup är skriven med inspiratio­n från Olivia Schoughs barndom. av fjolåret befann sig på nedflyttni­ngsplats, men säkrade kontraktet de sista matcherna. Mångårige tränaren Stefan Rehn lämnade och Marcus Lantz tog över tillsamman­s med assisterad­e tränaren Jörgen Ericson.

OLIVIA SCHOUGH VAR mätt efter tre år i Eskilstuna och trivs som fisken i vattnet i GFC som hon represente­rade mellan 2009 och 2013.

– Det har varit fantastisk­t att vara hemma på västkusten. Det är min favoritpla­ts på jorden. Jag älskar havet framförall­t, säger hon.

Även spelmässig­t har det gått i rätt riktning.

– Jag har fått spela mer på vän-

 ??  ?? OMSTART. Landslagss­tjärnan Olivia Schough har bara kontrakt med Göteborg i ett år. Hon utesluter inte en förlängnin­g
OMSTART. Landslagss­tjärnan Olivia Schough har bara kontrakt med Göteborg i ett år. Hon utesluter inte en förlängnin­g

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden