Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Jag streckar samtliga sju hästar från Timos Nurmos stall i V75 – Erik Sting och Volocity de Vie är för mig givna tipsettor.

Spikar? Nej, det blir Daniel Redéns Canari Match och norska kallblodet Ådne Odin.

Jorma Kontio kör fem av Timos hästar. Förutom de två nämnda sitter han också upp bakom Aventador SF, Man at Work och Hugo Gustivar Boko. Harrington körs av Ulf Ohlsson och Linus Boy av Kim Eriksson.

Mest tror jag på Volocity de Vie i Sommartrav­ets final med 300 000 kronor till vinnaren. Sexåringen gör sin sjätte raka start över lång distans och formkurvan är i zenit.

Jag vann finalen 2015 med Staro Italy, så jag vet vad som krävs av både häst och kusk för att ta hem segern.

På lilla systemet chansspika­s också Volocity de Vie, men på det stora streckas en kvartett.

Är ”Piraten” i slag?

Jag har hyllat Hans R Strömberg tidigare i den här krönikan då jag anser att han är en oerhört skicklig hästkarl med exceptione­llt stora framgångar för att ha ett sådant litet stall.

On Track Piraten är hans stora stjärna – men hur är det med formen?

Känner jag Hans R rätt så är nog ”Piraten” i tillräckli­gt hyggligt slag för att vinna Sommarcupe­ns final trots 40 meters tillägg.

Ja, det ska bli intressant att se ekipaget sista 700. Kommer de att hinna fram till seger, eller ...?

Spets och slut låter bra

On Track Piraten kunde ha gått ut i Ego Boys Minne, men Hans R valde bort det loppet. Nu blir Canari Match klar favorit och jag är inne på att det blir ledning runt om – det under förutsättn­ing att Leif Witasp inte väljer att köra i ledningen med Cool Keeper.

Ådne Odin har också spetsläge i kallblodsl­oppet.

Han möter några bra, inte då minst Pave Faks och Art Nökkve, men jag litar på att Carljohan Jepson kör lika framgångsr­ikt som när de var V75tvåa i Östersund.

I övrigt; Timo Nurmos Readly Express och Daniel Redéns Propulsion kommer om allt går vägen att mötas på Åby 11 augusti över 3 100 meter. Årets race?!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden