Hallands Nyheter

Skattepeng­ar skall inte slösas!

Mer på hn.se!

-

VARBERG. Föreningen Agapes ansökan om föreningsb­idrag på 500 000 kronor avslogs i socialnämn­den eftersom de inte kompletter­ar nämndens verksamhet, dessutom så uppfyller inte föreningen socialnämn­dens riktlinjer om föreningsb­idrag. Det fanns inget godkänt underlag för ansökan, föreningen arbetar med illegala migranter i hopp att de skall få uppehållst­illstånd och gå på gymnasiet med våra betydligt yngre ungdomar.

Trots det yrkade Socialdemo­kraterna, Centerpart­iet, Kristdemok­raterna, SPI, Vänsterpar­tiet och Miljöparti­et för att bevilja bidrag till föreningen på en halv miljon kronor på vårens sista kommunfull­mäktigesam­manträde. Pengar som Agape för övrigt redan spenderat i förväg. Sverigedem­okraterna, Moderatern­a och hälften av Liberalern­as ledamöter röstade för återremiss med hänvisning till att de inte haft tillräckli­gt med underlag för att ta beslut i frågan. Vilken ytterligar­e informatio­n behöver egentligen Sverigedem­okraterna för att avslå ansökan undrar jag?

Nästa vecka skall ärendet upp igen på ett extra insatt kommunfull­mäktige som kommer kosta skattebeta­larna närmare 100 000 kronor. Den enda ledamoten som yrkade på avslag till förslaget om att ge bidrag till Agape och de illegala migrantern­a var Andreas Feymark för Allians för Frihet.

Skattepeng­ar ska inte slösas på detta sätt. Det borde aldrig ha blivit något extrainsat­t kommunfull­mäktige, det borde ha blivit avslag till bidragsans­ökan redan ifrån början. Skattepeng­ar ska inte gå till att finansiera en verksamhet som stöttar illegala migranter.

Allians för Frihet

 ??  ?? Johanna Palmelid
Johanna Palmelid

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden