Hallands Nyheter

Linn sågade sig till två Vm-guld

- TOVE GONTRAN

33:e upplagan av World Logging Championsh­ip avgjordes i Lillehamme­r i helgen. Årets tävling har inneburit premiär för en damklass.

Linn Arvidsson, 26 år, från Grimmared, Sveriges första representa­nt i damklassen, hamnade i topp när de totala resultaten var ihopräknad­e under helgens VM i trädfällni­ng.

– Jag tror inte jag har fattat det än! Det känns superrolig­t att ta hem det efter att ha tränat så hårt, säger hon.

Linn är uppväxt med skog och har motorsågat sedan tio år tillbaka. För 1,5 år sedan började hon arbeta på skogsföret­aget Djupdahls. I maj åkte de på uttagning till VM i trädfällni­ng, där hennes intresse för sporten väcktes.

Det är en ovanlig sport, både i Sverige och Norge, men lite större i Sydeuropa samt väldigt mansdomine­rad. Men efter 33 år har det nu införts en klass för damer.

– Det var på tiden, sjukt att det inte funnits innan. Vad jag har sett så har reaktioner­na varit positiva, säger Linn.

Tävlingen avgörs i fem moment, där tid och precision (hur rakt man sågar) bedöms. Linn tog guld i två grenar och silver i en. Resultaten ledde till en första plats totalt i damklassen. Vilken är den största utmaningen med sporten?

– Det handlar så mycket om precision. Visst behöver du grundstyrk­a, men har du den så kan du tävla på samma villkor som killarna. Det spelar ingen roll hur stark och snabb du är, du måste såga rakt. Det kräver ett bra psyke.

 ??  ?? TOPP. Linn Arvidsson gjorde ett toppresult­at under helgens VM i trädfällni­ng.
TOPP. Linn Arvidsson gjorde ett toppresult­at under helgens VM i trädfällni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden