Hallands Nyheter

Publikens kelgris segrade

-

Den stora publiken fick som den ville. Hemmahoppe­t Georgia Hall, England, – hennes första stora seger. Längre bak i fältet tog sig Madelene Sagström förbi Pernilla Lindberg och blev bästa svenska på delad 20:e plats.

Avslutning­en på Royal Lytham St Annes följde manus till punkt och pricka.

Kampen om titeln blev en duell mellan spelarna i ledarbolle­n: Pornanong Phatlum, Thailand, och publikens kelgris Georgia Hall, England.

DUON TURADES OM att briljera och gjorde tillsamman­s elva birdie. Överraskni­ngen Phatlum, nummer 97 på världsrank­ningen, var i ledningen efter både rond två och tre och behöll greppet fram till det 13:e hålet.

Där gick Hall, som slutade delad trea förra året, upp jämsides och resten blev en dramatisk väntan på knockoutsl­aget. Det kom på det 16:e hålet. Hall missade utslaget men slog ett bra inspel och rullade i en birdie från cirka fem meter.

Då orkade inte Phatlum längre. Det blev en dubbelboge­y efter bunkerbesö­k på det 17:e hålet och Hall gick ut på sista hålet i tre slags ledning. Den förvaltade den 22-åriga engelskan via sitt livs skönaste bogey – och klockan 18.40 lokal tid bröt det stora jublet ut.

– FÖR EUROPEISK golf är det jättestort och det är ett nytt affischnam­n i Storbritan­nien. Laura Davies har varit affischnam­net i väldigt många år, säger Pernilla Lindberg.

Söndagen var den varmaste speldagen men de två kvarvarand­e svenskorna var inte särskilt heta.

Bäst klarade sig Madelene Sagström som trots en ömmande axel gick avslutning­sronden ett slag under banans par, för fyra under par totalt.

Därmed blev 25-åringen bästa svenska, eftersom Lindberg tappade fyra slag under slutrundan och landade på ett under par.

– Jag hade lite ont när jag slog drivern så det var lite suck och stön på tee, men jag är ändå nöjd med hur jag hanterade det. Man vill alltid ha mer men det var ändå helt okej, säger hon.

(TT)

 ?? Bild: JASON CAIRNDUFF ?? VINNAREN. Det blev hemmaseger i British Open genom Georgia Hall.
Bild: JASON CAIRNDUFF VINNAREN. Det blev hemmaseger i British Open genom Georgia Hall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden