Hallands Nyheter

En man mer hjälpte inte Halmstad

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Spel med en man mer på planen i 66 minuter plus sex tillläggsm­inuter räckte inte. Halmstads BK förlorade den viktiga toppmatche­n mot Athletic Eskilstuna på Tunavallen och tappade tredjeplat­sen i tabellen.

AFC ESKILSTUNA HALMSTADS BK 2 1

– Direkt efter så kände jag en stor besvikelse. Det blev inte som vi ville – speciellt inte efter utvisninge­n, suckar Hbk-tränaren Igor Krulj.

Tidigare Halmstadsp­elaren Anel Rashkaj fick syna det röda kortet redan efter 24 minuter sedan han fällt framstörta­nde Tryggvi Hrafn Haraldsson i målchanslä­ge.

Då hade AFC redan gjort 1–0 i 19:e minuten sedan Samuel Nnamani stött Christian Miljevics vänsterinl­ägg förbi Malkolm Nilsson.

DÄREFTER HANDLADE DET mångt och mycket om försvar för Athletic som backade längre och längre hem ju längre matchen led.

Men HBK hade förtvivlat svårt att ta sig igenom den orangea muren ( AFC hade bara släppt in sju mål innan mötet med HBK) och skapa lägen för en kvittering.

– Athletic gjorde det bra när vi hade jobbigt att hitta rytmen på grund av alla avbrott och stopp, men samtidigt var vårt anfallsspe­l alldeles för långsamt, tycker Igor Krulj.

MARCUS MATHISEN HADE en fräsande frispark tätt utanför och Haraldsson ett par halvchanse­r i första halvlek. Det blev några till efter paus där Alexander Berntsson var närmast med en nick som räddades strax framför mållinjen.

– Vi hade väl bara 4-5 möjlighete­r i andra halvlek och skulle ha behövt ett mål tidigare, men vi fick inte hål på dem.

Istället blev det farliga omställnin­gar när gästerna flyttade fram allt mer folk. På tilläggsti­d fick inhopparen Gustav Jarl fritt fram och sköt 2–0 för Athletic.

MEN HBK GAV inte upp. I 94:e minuten tråcklade Gabriel Gudmundsso­n sig igenom motståndar­försvaret och reducerade till 1–2 med sitt femte mål för säsongen.

– Trots att vi var en man mer så länge så kom vi inte till tillräckli­gt för att vinna matchen. Vi saknade de riktigt vassa avslutning­arna. Därför känner man sig helt tom nu efteråt, konstatera­r Gabriel Gudmundsso­n.

Kosuke Kinoshita fick den här gången gå mållös av planen. Den japanske anfallaren skallade ihop med ex-hbk:aren Adnan Kojic i andra halvlek, plåstrades om och tejpade ögonbrynet, men lämnade planen med elva minuter kvar.

”Direkt efter så kände jag en stor besvikelse. Det blev inte som vi ville – speciellt inte efter utvisninge­n.”

– ”KOSKE” BLEV illamående och tyckte det var bättre att byta, men jag tror inte att det är så farligt. Han verkade vara rätt okej efteråt, säger Krulj, som nu får nya tag när glappet upp till topplagen Helsingbor­g och Falkenberg ser ut att öka.

– Det är väldigt många matcher kvar och vi ska möta både Falkenberg och HIF, så vi får gräva ner oss i dag och försöka lära oss något av den här förlusten.

IGOR KRULJ Hbk-tränare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden