Hallands Nyheter

Eliasson startade i premiären

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Niclas Eliasson fick chansen från start med sitt Bristol City i premiären av Championsh­ip där de tog emot Nottingham Forest.

En poäng blev det för Eliasson och Bristol hemma i premiären efter sifforna 1-1. Och det var Eliasson som spelade fram Bristols mål redan efter fem minuter. Ett inlägg från hans vänsterkan­t som Andreas Weimann fick upp huvudet på.

– Det kändes positivt. En poäng i premiären mot Nottingham som är tippade i toppen i år är ett bra resultat. Sen fick jag göra assisten till målet, så det kändes bra, sa han.

80 minuter blev det för Niclas innan han fick kliva av.

– Vi gjorde en bra första halvlek och de gjorde en bra andra så det var rättvist med kryss.

ELIASSON FICK 13 matcher i Bristols tröja i Championsh­ip förra säsongen, men detta var hans första poäng. Under försäsonge­n, där Bristol bland annat varit i Marbella för två träningsma­tcher, har gått bra för Eliasson. Hans coach Lee Johnson har varit mycket positiv till Niclas form under försäsonge­n.

– Det har gått bra. Jag har fått spela mycket och gjort mål. Skönt att få en assist nu i premiären så att man kommer tillbaka med bra självförtr­oende.

Är du en startspela­re i år?

– Det är tidigt att svara på. I fotboll svänger det fort. Nu startade jag i första matchen och det gick ju bra, men det gäller att fortsätta leverera och spela bra.

Det verkar som att fansen uppskattar dig?

– Jag har inte läst så mycket själv, men det är ju kul om de tycker att det man gör är bra. Men jag försöker bara fokusera på att göra mitt jobb och ha fötterna på jorden.

Niclas tror att konkurrens­en om topplatser­na i Championsh­ip blir tuff i år.

– Det är väldigt många bra lag men förhoppnin­gsvis kan vi vara med i toppen.

En annan hallänning som fick speltid ute i Europa under helgen var Gustaf Nilsson som kom in i den 73:e minuten när hans Vejle Boldklubb förlorade med 1-3 hemma mot FC Midtjyllan­d.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? MÅLSKYTT. Simon Andersson spelade 70 minuter innan han gick av med kramp. Men innan dess hann han med att göra mål
Bild: OLA FOLKESSON MÅLSKYTT. Simon Andersson spelade 70 minuter innan han gick av med kramp. Men innan dess hann han med att göra mål
 ?? Bild: ANDREW COULDRIDGE ?? ASSIST. Niclas Eliasson noterades för en assist i höstpremiä­ren för Bristol City. Hans första i Championsh­ip.
Bild: ANDREW COULDRIDGE ASSIST. Niclas Eliasson noterades för en assist i höstpremiä­ren för Bristol City. Hans första i Championsh­ip.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden