Hallands Nyheter

Böljan Falkenberg återigen poänglöst

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

”Hade vi fått 1-0 i första tror jag matchbilde­n hade sett helt annorlunda ut.”

Siffrorna visar tydligt vilket som var det bästa laget på att göra mål. Men Böljan Falkenberg­s tränare Tobias Barin tyckte inte att siffrorna speglar matchbilde­n.

VÄSTERÅS FBG BÖLJAN

(2-0)

3 0

Det blev förlust i den viktiga matchen mot Västerås BK 30 och Böljan Falkenberg har nu åtta poäng upp till säker mark. Men Barin tyckte att de spelmässig­t var minst lika bra.

– Om inte bättre... Sen har vi inte två duktiga forwards som Västerås har, som kan göra det lilla extra och avgöra en match, sa han efteråt.

De två anfallarna han talade om var Smith och Korhonen som tillsamman­s var livsfarlig­a i Västerås anfall, och stod för ett respektive två mål.

– De är väldigt duktiga tillsamman­s, och det är det de lever på i stort. Vi försökte få stopp på dem tidigt i banan och stundtals löste vi det bra.

– Många av långbollar­na slår de rakt igenom så att anfallet inte hinner upp.

Första målet kom på en långboll där Barin ville ha offside och i halvtid var siffrorna 2-0. Men matchbilde­n hade kunnat se annorlunda ut. Vilma Rydell i Böljan Falkenberg­s anfall hade tidigt en bra träff från distans som Västerås målvakt styr upp i ribban och ut.

– Hade vi fått 1-0 i första tror jag matchbilde­n hade sett helt annorlunda ut, sa Vilma Rydell som kunde se det positiva trots förlusten.

– Det är klart att det alltid är tråkigt att förlora, men jag tycker att vi gör många steg framåt i anfallet idag.

Vilma hade sedan ytterligar­e ett par chanser, men ingen som hittade fram till maskorna.

– Vi hade bra spel i anfallet i första. Sen fastnade vi lite i andra, då vi inte fick igång passningss­pelet.

Och det är alltjämt målen som saknas för Böljan Falkenberg som nu har åtta poäng upp för att komma över kvalstreck­et.

– Förra året hade vi fem poäng när det var fyra omgångar kvar. Nu har vi 12 omgångar kvar, så det finns mycket att hämta. Om vi kan få in lite mål så kan det vänta till slut, sa Tobias Barin. Om Vilma Rydell höll med: – Får vi bara igång det så kan vi slå de bästa lagen.

VILMA RYDELL

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? RAMTRÄFF. Vilma Rydell var den i Böljan Falkenberg som skapade chanser framåt. Det var nära, men inga mål för Böljan Falkenberg denna gången heller.
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV RAMTRÄFF. Vilma Rydell var den i Böljan Falkenberg som skapade chanser framåt. Det var nära, men inga mål för Böljan Falkenberg denna gången heller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden