Hallands Nyheter

Em-silver till Adlerteg som började gråta

-

Som 18-åring slog sig Jonna Adlerteg in i gymnastike­liten med ett skrällarta­t Em-silver. Efter tre knäoperati­oner är barrspecia­listen tillbaka i toppen med ett nytt Em-silver – fem år efter det första. – Så fort det var klart tappade jag det och började gråta, säger hon.

Att ta sig till final vid EM i Glasgow var målet efter några tuffa och skadetunga år. Men Jonna Adlerteg nöjde sig inte med det. Väl i finalen levererade Eskilstuna-gymnasten en näst intill perfekt barrserie och landade på 14,533 poäng vilket räckte till silvermeda­ljen.

– Jag är bara jättejätte­glad. Det känns som en jätterevan­sch för många år av motgångar. Jag bara njuter, säger Adlerteg till TT.

Hon har hunnit torka glädjetåra­rna och ta emot medaljen.

En medalj ”för allt hårt arbete”, som hon själv säger.

– Det är helt otroligt. Jag är så glad att jag fick visa vad jag kan.

Finalen blev en nervös väntan för 23-åringen, som gick ut som trea av åtta i finalen.

– Först kände jag bara att jag ville göra en bra serie, det var det som var viktigt. Men sen efteråt när jag kände att det var en bra serie så blev jag väldigt nervös. Det var lite jobbigt, men sen när det var klart så tappade jag det och började gråta. Adlerteg har haft det tufft sedan det där Em-silvret för fem år sedan. Hon har gått igenom inte mindre än tre knäoperati­oner och har fått lägga stor vikt på styrketrän­ing och uppbyggnad.

– Det känns som att den första medaljen liksom var en dröm. Den här har jag jobbat så hårt för. TT: Vad är det som gjort att du lyckats komma tillbaka till toppen?

– Jag har bara fortsatt att tro på mig själv och på min dröm och mina mål. Fortsatt träna hårt. Försökt skaka av det som inte varit bra och kämpat och tränat, jag har kämpat för det här varje dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden