Hallands Nyheter

Varbergs Bois behövde vinna. En poäng mot Öster var inte gott nog.

-

Besvikelse. Det blev den samlade beskrivnin­gen av matchen på Myresjöhus Arena mellan Öster och Varbergs Bois. Både tränare Joakim Persson och målskytten för dagen Nahom Girmai var inne på samma spår. ”En poäng är skönt men det borde varit tre”.

För det var ett taggat Bois som startade matchen på det nylagda hybridgräs­et i Växjö där Öster hade svårt att få stopp på de grönsvarta. Tillbaka i elvan fanns både Albert Ejupi och Jakob Bergman, samtidigt som nyförvärve­t Jesper Modig debuterade.

Men trots en godkänd prestation för Modig och ett stabilt försvarssp­el blev det ändå en miss när det var hemmalaget som tog ledningen efter 26 minuter. Passningen snett inåt bakåt i straffområ­det såg det ut som att någon i Bois borde kunnat slå väck men bollen till Dragan Kapcevic och 1-0 på tavlan.

- Vi får inte tag på bollen tyvärr och jag tycker nog att de har lite tur i dag, sa Nahom Girmai efteråt.

- Det är en match som vi förtjänar att vinna och tyvärr kommer vi inte till rena chanser i första även om vi jobbar jättebra allihop, sa Girmai.

De sköt och de sköt men gång på gång gick bollen utanför eller på täckande Öster-spelare. Men till slut fick ändå Nahom Girmai in bollen som innebar en poäng.

OCH DE RENA chanserna var precis vad som saknades. Adama Fofana, Albert Ejupi, Nahom Girmai och Izuchukwu Emeh tog sig långt varenda gång, men sistapassn­ingen saknades. Eller i Ejupis fall stod där en Östers-försvarare i vägen.

- Jag hade väl 30 chanser i dag, suckar Ejupi efteråt.

Efter 1-0 målet hade Bois dessutom öppet mål när inlägget från Fofana skickades över målet av en Öster-spelare. Men domaren menade att Bois var sist på bollen och ingen hörna.

- Vad jag förstod det som när jag

 ??  ??
 ??  ?? FÖRRA GÅNGEN VARBERGS BOIS MÖTTE ÖSTER BLEV DET INGA POÄNG. Tack vare Nahom Girmai fick laget med sig åtminstone en i bortamötet.
FÖRRA GÅNGEN VARBERGS BOIS MÖTTE ÖSTER BLEV DET INGA POÄNG. Tack vare Nahom Girmai fick laget med sig åtminstone en i bortamötet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden