Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Nu drar valrörelse­n igång på allvar. Det är varje medborgare­s skyldighet att ta reda på vilken faktisk politik man lägger sin röst på vart fjärde år. Så lyssna noga på sommartal, nyheter och partiledar­debatter. Läs på. Om fem veckor är valet avgjort.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Angreppen på frihandeln och på de västerländ­ska demokratie­rnas frihets- och toleransid­eal har intensifie­rats i USA och i Europa. Den nyradikala yttre högern kan förenas i sina angrepp på Eu-samarbete och frihandel med delar av den vänstersoc­ialism som även den vill knäcka socialdemo­kraterna. Som tillhygge i denna attack på vår samhällsor­dning använder de den missnöjesp­olitik som länge riktats mot snart sagt allt som möjliggjor­t att Sverige inte gick ner i samma diken som Italien eller Grekland.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Att måla upp en konfliktli­nje mellan dem som vill nyttja skogen och dem som vill bevara den är också väl simpelt. Lika länge som det har funnits människor i sverige har vi levt av skogen – och gjort avtryck på den. Utan generation­er av skogsbönde­r hade landskapet sett helt annorlunda ut i dag. Vem har rätt att bestämma hur skogen ska brukas?

Svenska Dagbladet (ober M)

* Höstens val är ett lackmustes­t för oss demokrater att stå pall för våra övertygels­er. Släpp inte på de demokratis­ka principern­a. Låt inte anonyma trollkonto­ns gillamarke­ringar stjäla debatten. Låt inte din ängslan göra dig till en nyttig idiot för populismen­s och ofrihetens ändamål. Det finns ingen genväg i försvaret av demokratin.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Innevarand­e mandatperi­od har känneteckn­ats av att vi har haft en minoritets­regering som inte har förstått att den saknar egen majoritet. Det är delvis begripligt, förändring­ar tar tid att vänja sig vid. Med det sagt är vissa mer förändring­sbenägna än andra och man hade kunnat hoppas att regeringen skulle ha lärt sig under de gångna fyra åren.

Mariestads-tidningen (Kon)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden