Hallands Nyheter

Reporter på HN slog världsreko­rd

- EMMA KLINGBORG emma.klingborg@hn.se

Hallands Nyheters journalist Anna Oscarson befann sig under förra veckan i Ukraina och slog världsreko­rd i plural. Hon, tillsamman­s med flera andra tjejer, har slagit två rekord i sporten formations­hopp (fallskärm). HN ställde några snabba frågor över havet.

Hej, Anna! Läget? Hur känns det?

– Det känns fantastisk­t! Jag var med och slog världsreko­rd för två år sedan i Holland. Nu har jag fått lite rutin på det. Skämt åsido, första gången var såklart lite mer speciellt, men den här gången var förutsättn­ingarna lite annorlunda.

Hur kommer det sig att du började med formations­hopp?

– Jag började hoppa 2003 och då börjar man hoppa tillsamman­s med en eller två andra. Vartefter man får mer koll på sin kropp och kan styra den i det fria fallet, så kan man hoppa med fler och göra större formatione­r.

Varför just Ukraina?

– En av organisatö­rerna som kommer från Ryssland har bra kontakter här och kunde fixa bra plan till okej priser. Tyvärr blev det inte som planerat.

Är det en dyr sport att hålla på med?

– Ja.

Vilka rekord har ni slagit och vad planerar ni framöver?

– Vi satte först en 57-manna med tre poäng, därefter en 60-manna med tre poäng (poäng = byte av grepp under hoppet). Tanken var först att göra 120-manna med två poäng men det gick inte på grund av flygplanss­trulet.

Hur kändes det när ni slagit rekord?

– Jättekul! Men det tar lite tid efter att hoppet är gjort tills att domarna har godkänt det.

Vad är det sjukaste som hänt när du hoppat?

– När jag var elev hamnade jag i flatspinn under ett av mina första hopp med frifall. Det var riktigt läskigt men slutade väl.

Vad är målet och den högsta drömmen med formations­hopp?

– Jag har faktiskt inte satt upp något nytt mål ännu. Snart ska jag tävla i SM i tiomanna speedforma­tion. Det blir kul!

”Det känns fantastisk­t! Jag var med och slog världsreko­rd för två år sedan i Holland. Nu har jag fått lite rutin på det.” ANNA OSCARSSON Formations­shoppare

 ??  ?? FLYGANDE REPORTER. Anna Oscarson slog världsreko­rd igen.
FLYGANDE REPORTER. Anna Oscarson slog världsreko­rd igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden