Hallands Nyheter

Karlsson vill ha publik

En ”pinne” i vårmötet var en bra poäng. Men i tisdagens match mot Örgryte är det bara seger som räknas. –Nu är vi inte nöjda med en poäng, säger Tobias Karlsson.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

”Vi måste försöka ligga nära och krympa ytorna.”

HASSE EKLUND

Matchen på Ullevi i början av juni slutade 1-1 efter ett Öis-mål i den 87:e minuten. Tobias Karlsson tyckte då att det oavgjorda resultatet var rättvist. Mittbacken, som var avstängd senast i derbyt mot Varberg, är åter med i matchtrupp­en.

– Vi har inte fått någon elva så vi får se hur det blir. Vi har haft stenhård konkurrens i backlinjen, likväl som alla andra positioner. Det känns ju extra tufft med tanke på att vi vann med 3-0 senast, säger Tobias Karlsson.

Han pekar på ett par saker som de måste se upp med gällande gästerna.

–Deras djupledssp­el och kanterna med wingbacks är bra. De har två raka 0-0-matcher mot AFC, vilket visar att de är stabila bakåt. Vi måste ha bra bolltempo och springa mycket i djupled för att få hål på dem, säger mittbacken.

VID SEGER SKULLE gapet till AFC Eskilstuna och Halmstads BK, båda på 31 poäng, ökas till åtta poäng.

– Jag kollar inte på tabellen nu. Det blir först när det är fem, sex matcher kvar. Vi jobbar med den gamla klyschan ”en match i taget”.

Vid den senaste hemmamatch­en uppgick publiksiff­ran till 4 312 per- soner, den klart bästa noteringen för säsongen.

– Att spela på hemmaplan är alltid speciellt. Publiken ger oss en man extra. Det hade varit skönt om det kom en del folk. Det gör väldigt mycket för oss på planen, mer än vad folk tror.

TRÄNARE HASSE EKLUND har samtliga spelare förutom Robin Östlind, som fortfarand­e är avstängd, att tillgå. Han ger sin syn på den hårda konkurrens­en i mittlåset.

– Vi har haft tre bra mittbackar som kämpat om platserna. Per (Karlsson) och ”Tibbe” gjorde det bra sist. Tobias har varit en bland de bättre i laget så det är tufft. Någon kanske hamnar på sidan, säger Fff-tränaren.

Eklund är inne på samma spår som Tobias Karlsson gällande vårmötet och att det är andra målsättnin­gar till tisdagens drabbning.

– Nu är det vår hemmaplan och då ska vi diktera villkoren. Örgryte är absolut ett topplag, men på sista tiden har de inte gjort så mycket mål. Jag hoppas att det håller i sig, säger Eklund.

Då gäller det att stoppa Diego Montiel, som ligger på en delad femteplats i skytteliga­n med sju mål. Han missade ett par matcher på grund av skada, bland annat mot just FFF.

– Det är en jättebra fotbollspe­lare. Han var seriens bästa spelare under våren med Sargon Abraham. Han är skicklig med bollen. Vi måste försöka ligga nära och krympa ytorna.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? TILLBAKA. Efter en matchs avstängnin­g är Tobias Karlsson tillbaka i matchtrupp­en.
Bild: MICHAEL ERICHSEN TILLBAKA. Efter en matchs avstängnin­g är Tobias Karlsson tillbaka i matchtrupp­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden