Hallands Nyheter

Tanley Cup

- MAKOTO ASAHARA/TT Friidrotts-em, tisdag

Förra säsongen fick Washington­s Nicklas Bäckström höja Stanley Cup-bucklan. Det hoppas Victor Hedman också få göra en dag.

– Det är ju drömmen. Alla hockeyspel­ares dröm. Att sträva mot Stanley Cup. Det är det som räknas. Det individuel­la är så klart jättekul och hedrande men det är en lagsport och den trofén vill vi vinna. Vad fattas för att ni ska gå hela vägen?

– Det är den där sista touchen. Sedan är det fantastisk­t många andra bra lag också. För oss är det bara att bita i och lära oss vad vi kan göra bättre.

Att i jakt på den där drömmen lämna tryggheten i Florida och Tampa Bay Lightning finns inte för Victor Hedman. För det första för att han har sju år kvar på sitt lukrativa kontrakt, som ger motsvarand­e cirka 70 miljoner svenska kronor per år. För det andra för att 27-åringens dröm även innefattar att den där trofén ska ta sig till just Florida.

– Min dröm och mitt mål är att 626/364 (varav 82 mål och 282 assist). vara kvar i samma förening. Det har fungerat bra hittills och de har trott på mig genom min karriär där borta. Ett fantastisk­t bra lag och en fantastisk organisati­on som alltid kommer ställa ett lag på benen som kan utmana. Det hade varit en dröm att få vara kvar i samma lag.

NÄR VÄL SÄSONGEN är slut så återvänder han också alltid till Örnsköldsv­ik.

– Man hänger mycket med kompisar som man inte hinner under säsong. Alla bor fortfarand­e här. Jag är ingen som gillar att shoppa och gå på stan utan det blir mycket familj och vänner. Blir det spel i Modo när du väl flyttar hem igen också?

– Ska jag spela någon annanstans är det så klart det. Men för tillfället kommer jag spela där borta så länge jag håller. Man kommer säkert ha bott där lika länge som man bott hemma innan man är klar. Jag trivs oerhört bra. Det här är bara början. * Den 26 juli avslöjade Aftonblade­t att Meraf Bahta har tre missar i vistelsera­pportering­ssystemet de senaste tolv månaderna och därför är misstänkt för brott mot dopningsre­glerna. * Fallet ligger hos Riksidrott­sförbundet­s dopningsko­mmission som vid sitt nästa möte den 17 augusti tar upp ärendet och tar beslut att antingen fria, det vill säga ta bort Tidsprogra­mmet i friidrotts-em, tisdag 7 augusti

8.35: Gång 50 km, damer och herrar: Anders Hansson.

9.30: Tiokamp, 100 m: Fredrik Samuelsson, Marcus Nilsson.

9.40: Diskus, herrar, kval grupp A: Daniel Ståhl, Axel Härstedt.

10.00: 400 m häck, damer, försök: Johanna Holmén.

10.10: Kula damer, kval: Fanny Roos, Frida Åkerström.

10.30: Tiokamp, längdhopp: Fredrik Samuelsson, Marcus Nilsson. någon/några/alla missarna, eller lämna över ärendet till RF:S dopningsnä­mnd som eventuellt utdelar straff. * Under utredninge­n är Bahta fri att tävla enligt reglerna (inte automatisk avstängnin­g under utredning för vistelsera­pportering­sbrott) – så länge inte förbundet väljer att stänga av henne. * Förbundet har skickat in en begäran om omprövning till dopningsko­mmissionen.

10.35: 400 m, herrar, försök: Erik Martinsson.

11.05: 800 m, damer, försök: Lovisa Lindh, Hanna Hermansson.

11.10: Diskus, herrar, kval grupp B: Simon Pettersson.

11.40: 3 000 m hinder, herrar, försök: Napoleon Solomon, Emil Blomberg.

11.50: Tiokamp, kula: Fredrik Samuelsson, Marcus Nilsson.

18.30: Tiokamp, höjdhopp: Fredrik Samuelsson, Marcus Nilsson.

18.45: Slägga, herrar, final: ev Anders Eriksson.

19.05: 100 m, damer, semifinal. I begäran anges personliga skäl, till exempel kopplade till läs- och skrivsvåri­gheter och olyckliga sjukdomsfa­ll, samt administra­tiva skäl, såsom inloggning­sproblem och kompletter­ande rapporteri­ng via mejl. * Bahta väntas komma till Berlin på tisdagen. På onsdag ska hon springa 10000 meter och nästa söndag 5 000 meter.

19.05: Stavhopp, damer, kval: Angelica Bengtsson, Lisa Gunnarsson.

19.25: 100 m, herrar, semifinal: ev Henrik Larsson, Erik Hagberg, Dennis Leal.

19.45: 400 m häck, herrar, semifinal: ev Isak Andersson. 20.20: 10 000 m, herrar, final.

20.33: Kula, herrar, final.

21.00: Tiokamp, 400 m: Fredrik Samuelsson, Marcus Nilsson.

21.30: 100 m, damer, final.

21.50: 100 m, herrar, final: ev Henrik Larsson, Erik Hagberg, Dennis Leal.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ?? kliv mot en efterlängt­ad Stanley Cup.
Bild: ERIK SIMANDER kliv mot en efterlängt­ad Stanley Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden