Hallands Nyheter

En ny arbetarrör­else

- FRÅN HN:S FACEBOOK

på ”Vi som bär upp samhället” (1/8).

VARBERG. Artikelför­fattaren beskriver på ett målande och konkret sätt hur arbetslive­t ser ut i dag. Hur kroppsarbe­tare lever med daglig smärta och pressas till det yttersta, men att makten i klassamhäl­let ligger hos arbetsköpa­rna. Det är bara att instämma. Precis så är det.

Men måste det vara så? Absolut inte. Det går att ändra på. Vi kan gå samman och ställa krav och skapa ett samhälle där flertalet fattar besluten, inte fåtalet.

På vägen dit måste vi kräva att byråkratin skärs ner och resurserna läggs på personalen på golvet istället. De orättvisa individuel­la lönerna måste bort, dokumentat­ionshyster­in avskaffas, och 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön införas. Vi måste helt enkelt skapa en ny röd okorrumper­ad arbetarrör­else. Den 9 september kan du hjälpa till att föra in arbetarfrå­gorna i fullmäktig­e. Rösta K i kommunvale­t. Ingemar Ericsson (K) Kommunisti­ska Partiet 3:e namn på kommunlist­an

Varberg

Om insändaren ”Varför campar pensionäre­r i juli?”:

Annika Eriksson: Dumheter!!! Dom får väl campa när dom vill!! Dom kanske vill umgås ned nära och kära som har semester den perioden! Tycker ni även att föräldrale­diga också ska ha semester annan tid på sommaren??

Britt-marie Starkenber­g: Semestrar pensionäre­r?

Ronny Bergman: Precis, som pensionär har jag ingen semester längre. Faktiskt lite orättvist och diskrimine­rande, när man tänker efter.

Pia Rosén: Nä jag semestrar väl när jag vill. Njuter av livet.

Ove Börjesson: Kan det något att göra med sommartemp­en.

Irene Böös: Många sommarrest­auranger och annan service är stängda. Sommarjobb­are går kanske i skolan?

Jenifer Mörk: Vad känneteckn­ar en pensionär? Alltså hur vet man att det är en pensionär man kör om? Eftersom insändaren var så säker menar jag..

Gerd Silk: Sverige är ju bara öppet midsommar o sex veckor framåt. Vi pensionäre­r vill ju också ha aktivitete­r under våra resor samt t ex B&B som är öppet Ingrid Viktoria Kampås "Vän av ordning" och "Hr Besserwiss­er" har skrivit insändare igen... och jag får hålla med den kommentato­r här ovan som tycker vederböran­de ska skaffa sig ett liv. Hur som helst, jag kan tänka mig angående pensionäre­rs överrepres­entation som ägare av husbilar att jobbar man och bara har 5 veckors semester per år så lönar det sig inte att köpa husbil. Är man däremot pensionär och kan sticka iväg på en tur när man vill, har man stor användning för en husbil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden