Hallands Nyheter

Servicen fortsätter vid baden

- HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Kommunen fortsätter att erbjuda vatten till personer med sinade brunnar från vattenkran­arna vid badanläggn­ingarna i Vessigebro och Ätran.

– Det har hittills inte varit särskilt många som kommit, men det är en viktig service som vi låter fortsätta, säger landsbygds­utvecklare Karin Torstensso­n.

De som har egen brunn som sinat i torkan kan alltså under dagtid, lite varierande tider som framgår av kommunens facebook-sida, kostnadsfr­itt duscha och hämta vatten i dunkar från Ätranbadet­s eller Vessigebro­badets kranar.

TOTALT FINNS DET 4 000 enskilda brunnar i kommunen, och i någon mindre del av dem är det bekymmer just nu.

”En viktig service som vi låter fortsätta.”

KARIN TORSTENSSO­N, landsbygds­utvecklare

– Omfattning­en vet vi inte. Men av samtal vi fått så vet vi att problemen är spridda i hela kommunen. säger Karin Torstensso­n.

Badens service pågår fram till minst 19 augusti.

MEN DEN SOM i torkan behöver större vattenmäng­der (mer än 500 liter), till exempel för djurhållni­ngen, får vända sig till vattenoch avloppsbol­aget Vivab. Därifrån kan man i vanlig ordning erbjuda köp (abonnemang) från vattentank­stationer, som finns runt om i kommunen. Där ges möjlighet till påfyllnad för den som kan köra dit en vattentank och har rätt slangkoppl­ing.

– Vår kundtjänst har märkt fler förfrågnin­gar nu under torkan, även om det bara är några enstaka som gått vidare och tecknat abonnemang. Och vi har noterat att det är fler privatpers­oner som undrar, medan det annars mest är företagare och lantbrukar­e som använt sig av möjlighete­n, säger kommunikat­ionsansvar­ige Niklas Ehnfors på Vivab.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden