Hallands Nyheter

Tv-laget till Halland

Det kommer att vara profiltätt på flertalet fotbollspl­aner i Halland då Tv-lagets turné drar fram längs västkusten – först till Varberg och sedan Falkenberg.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Tv-laget, som har letts av sportjourn­alisten Patrick Ekwall sedan 1996, kommer till Varberg på onsdag och Falkenberg på torsdagen.

–Det fanns ett gammalt tv-lag med Bengt Bedrup i spetsen. De blev lite trötta på slutet och det var naturligt att någon skulle ta över. Då gjorde jag det, men jag vet inte varför. Vi körde på med några matcher och intresset blev stort, säger Patrick Ekwall.

ÅRETS UPPLAGA BESTÅR av en salig blandning av profiler. Bland de tidigare fotbollspr­offsen finns Pontus Farnerud, en gång i tiden proffs i franska Monaco, AIK:S trotjänare Daniel Tjernström och Tvååkers nuvarande tränare Mattias Lindström, som tillhörde Helsingbor­gs IF under en stor del av sin karriär. När det kommer till ”kändisspel­arna” finns Svt-profilen Jovan Radomir, artisten och numera politikern Richard Herrey och Jean-pierre Marques, som medverkat i bland annat Farmen och Paradise hotel, med i laguppstäl­lningen.

– Det ska vara en mix som passar alla, det är väldigt viktigt. Samtidigt ställer vi hyggliga krav att man ska kunna spela fotboll.

Det har blivit en herrans massa matcher genom årens gång för skåningen som titulerar sig spelande manager.

– Jag har ingen aning om hur många det är. Vissa år har det blivit 15 matcher, så det handlar väl kanske om 250 stycken.

53-åringen har många järn i elden. Utöver att spela med Tv-laget lägger han bland annat sin tid på att skriva för Expressen, agera reporter åt Discovery Networks och göra två podcasts.

– Vill man så kan man. Jag gillar att ha många bollar i luften. Det funkar bra att kombinera.

PÅ ONSDAGEN STÅR Team Varberg för motståndet och på torsdag möter Tv-laget IF Böljans All Stars. En match som Hallands Nyheter direktsänd­er.

Falkenberg­spubliken kommer att få se en comeback av en gammal Fff:are, nämligen måltjuven Stefan Rodevåg som dammar av fotbollssk­orna. Henrik Bertilsson, Steve Galloway och Nathalie Geeris är andra välkända namn som kommer finnas på planen.

MARCUS WEIDENLÖV, försäljnin­gsansvarig på IF Böljan, håller i arrangeman­get i Falkenberg som han ser fram emot.

– Det kommer bli en underhålla­nde match. Tv-laget är här för att bjuda till och vi har Bertil Schough som speaker för att ge publiken en bra underhålln­ing, säger Marcus Weiderlöv, om matchen som kommer spelas 2x35 minuter.

Han är hoppfull om att folk ska hitta till Falcon Alkoholfri Arena.

– Det är en stor arena att fylla, men vi hoppas på 2000 personer. Det känns som en bra målsättnin­g. Allt hänger på vädret.

 ?? Bild: TT/BILDBYRÅN ?? LÅNG TRADITION. Sedan 1996 har sportjourn­alisten Patrick Ekwall lett Tv-laget. Han spelar tillsamman­s med bland annat Mello-artisten Boris Lumbana som ställs mot FFF:S tidigare skyttekung Stefan Rodevåg.
Bild: TT/BILDBYRÅN LÅNG TRADITION. Sedan 1996 har sportjourn­alisten Patrick Ekwall lett Tv-laget. Han spelar tillsamman­s med bland annat Mello-artisten Boris Lumbana som ställs mot FFF:S tidigare skyttekung Stefan Rodevåg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden