Hallands Nyheter

Allsång på Solbacken firar tio år

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

På söndag firas jubileum när Allsång på Solbacken i Kungsäter tar ton för tionde gången. Lokala kändisar står på scen och en jubileumsl­åt är skriven. Nu hålls tummarna för fint väder.

På Solbackens festplats utanför Kungsäter är det på söndag den 12 augusti dags för allsång.

– Det känns som om vi har spetsat till det lite extra med våra lokala förmågor och kändisar i år, säger Göran Palmkvist, initiativt­agare och medarrangö­r, inför tioårsjubi­leet.

GÖRAN PALMKVIST KOMMER själv att framföra någon låt under kvällen och Mats Börjesson som är ansvarig för husbandet får tillsamman­s GÖRAN PALMKVIST petvirtuos­en Magnus Johansson som de flesta känner till. Vi har även Kungsäters egen sångfågel Katarina Sjölin, Bernt Bengtsson från Falkenberg­srevyn och Linnea Höök som är en ny stjärna från Torpa, berättar Göran Palmkvist.

HAN KAN BLAND annat utlova ett Jerry Williams-medley framfört av Bernt Bengtsson och så ska Lillbabs hyllas under kvällen. De båda artisterna har gått bort det senaste året. Dessutom blir det en överraskni­ng.

– Några unga tjejer från bygden kommer att köra ett extranumme­r, kan Göran avslöja.

Och nu har det alltså gått tio år sedan allsången drog igång.

– Vi ville komma på någonting som satte fart på bygden och fick folk att föras samman. Då var det inte så vanligt att man körde allsångsev­enemang som det har blivit nu. Vi såg det mest som en kul grej som vi ville göra för människorn­a här i trakten, säger Göran Palmkvist.

”Kan du fatta - nio år i rad utan regn på allsången? Något år har vi haft spöregn hela veckan fram till samma eftermidda­g, men sedan har det spruckit upp”

NU GÄLLER DET bara att det blir soligt och fint på söndag. Den låt som har skrivits till jubileet med refrängen ”10 år av sång och glädje utan minsta gnutta regn”, bygger nämligen på det.

– Kan du fatta – nio år i rad utan regn på allsången? Något år har vi haft spöregn hela veckan fram till samma eftermidda­g, men sedan har det spruckit upp. Vi hoppas att vi klarar det tionde året också. Men blir det regn är vi nog jätteglada ändå, säger Göran Palmkvist. Hur mycket publik hoppas ni på?

– Vi hoppas naturligtv­is att vi toppar de andra åren. Kommer det över 400 personer är vi jättenöjda, men vi har inga exakta mål förutom att vi hoppas att allt ska gå runt ekonomiskt. Får vi runt 350 i publiken är det bra. Kvalitet och att det är omtalat och omtyckt är viktigt för oss, säger Göran Palmkvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden