Hallands Nyheter

GOTT & BLANDAT I NÖJESLIVET

- SARA ÖSTER

Med några grader svalare går vi in en ny sommarhelg. Som vanligt bjuds det på mycket skoj runt om i vårt län, och den här veckan tipsar jag om festliga aktivitete­r både i norra och södra Halland. Hoppas något faller er i smaken.

Halmstad: RIX FM festival till Solgården

Rix FM festival är ute på turné och nu är det Halmstads tur. På lördag håller eventet till på Solgården i Tylösand. En rad olika artister anländer staden, bland annat den förra Idol-vinnaren Liamoo (bilden), Eagle-eye Cherry, Sandro Cavazza, Ina Wroldsen, James TW, Anton Hagman och Tungevaag & Raaban.

James TW är född 1997 och är en brittisk singer-songwriter. Hans mest kända låt är förmodlige­n ”When you love someone”. Äldst i gänget är Eagle-eye Cherry som svävade på topplistor­na 1997 med ”Save tonight”. Nu är han dock tillbaka med sin nysläppta singel ”Streets of you”.

Förr om åren har festivalen ägt rum i centrala Halmstad, men nu är det Tylösand som gäller.

Varberg: Paria av August Strindberg på Lilla Teatern

Det är sommar, på landet. På behörigt avstånd från stadens buller och trängsel, delar två män tillfällig bostad. De har båda sina hemlighete­r och skäl att vara där och under berättelse­ns gång mullrar åskan i fjärran – och det är handlingen i teatern Paria.

Nu sätts pjäsen upp med en ickehetero­sexuell blick, och medverkand­e är Magdi Saleh och Johan Svensson.

Pjäsen hade premiär den 28 juli i samband med Pridefesti­valen, som ägde rum i Stockholm och Göteborg. Nu är det Varbergs tur och föreställn­ingen visas vid två tillfällen den 12 augusti på Lilla Teatern.

Eldsberga: Spelmansst­ämma på Hembygdsgå­rden

På söndag bjuds publik och åskådare på folkmusik. Det är Harplinge spelmansla­g som anordnar en spelmansst­ämma, som infaller i samband med Hembygdens dag, som arrangeras av Eldsberga hembygdsfö­rening.

– Förra året var vi runt 70 spelmän som var med, och totalt uppåt 700 personer ihop med besökare. Man bjuds på kaffe och strängmusi­k. Alla som vill får vara med och spela musik, och vi hoppas det blir en fin och härlig dag på plats, säger Lennart Dahlström, Harplinge spelmansla­g.

Falkenberg: Lydia Schough tolkar The Cardigans

På lördag den 11 augusti blir den sista sommarkons­erten på Gustaf Bratts utomhussce­n i Falkenberg. Då gästas publiken av Lydia Schough med bandmedlem­marna Benjamin Önnhed (elgitarr) Jens Classon (trummor) Jonathan Gertson (bas) Per Willstedt (piano). De tolkar The Cardigans, och det bjuds på låtar ur bandets hela karriär, från gruppens debutskiva ”Emmerdale” från 1994 fram till frontperso­nen Nina Perssons senaste soloskivor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden