Hallands Nyheter

Vad är du rädd för Jana Nilsson?

-

till Jana Nilsson.

VARBERG. Jana du beskyller mig i HN för att ”hota” tjänstemän. Du har också beskyllt mig för att göra detta på uppdrag av kommunstyr­elsens ordförande, som är min hustru sedan 1987. Inom vårt äktenskap finns en ömsesidig frihet och trygghet att uttrycka sig och handla efter egen uppfattnin­g, Ditt påstående är befängt och grundlöst.

Reine Antonérs och min avsikt med mailet var att öppet tala om vad vi gjort och kanske tänker göra. Du säger att det var bra att vi informerad­e. Men du tycker inte att det var bra att vi informerar om att vi kanske ber JO granska. Är du rädd för JO? Varför ser du JO som ett hot? Vi ser JO som en viktig tillgång för vårt demokratis­ka system. Det vi vill att JO granskar är kommunens hantering av frågan inte någon enskild tjänsteman.

Förvaltnin­gen har ju deklarerat tydligt att beslutet inte kan verkställa­s men blivit överkörd av den majoritet du är talesman för. Att som du prata om ”hot” saknar verklighet­sförankrin­g.

Vi vill att Varbergs kommun skall vara en rättssäker organisati­on. Vi litar inte på dina försäkring­ar om att ditt beslutsför­slag är lagligt. Ursäkta oss men vi har svårt att förstå att din ”rättsutred­ning” är mer sann än oberoende juristers. Juridiken är inte enkel för en lekman.

Oavsett om vi får rätt eller fel har vi bidragit till ett tydliggöra­nde av demokratin­s spelregler

Vad är du rädd för Jana Nilsson och varför angriper du oss när vi öppet verkar för ett framtida rättssäker­t Varberg?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden