Hallands Nyheter

Bb i välfärden

- OWE NILSSON/TT ANN EDLIDEN/TT

”Vi vill också satsa tio miljarder på skola, omsorg och socialt eftersatta kommuner.”

STEFAN LÖFVEN (S)

vägrar att sänka skatten för några rika få – jag vill bygga ett starkare samhälle, och ett tryggare Sverige, för oss alla, sade Löfven.

HAN UPPREPADE OCKSÅ att Socialdemo­kraterna är den enda garanten för en regering där Sverigedem­okraterna inte får makt.

– Jag kommer aldrig att göra mig beroende av SD. Jag kommer aldrig ge makt åt de som vill splittra landet.

– Det är inte bara för deras nazistiska och rasistiska historia långt in på 1990-talet, som de nu gör allt för att bagatellis­era. Det är för att deras gärning, från grundandet och framåt, går exakt emot min.

– Hur skulle jag någonsin kunna samarbeta med en sådan rörelse, sade Stefan Löfven.

Han ifrågasatt­e dock om Moderatern­a har samma inställnin­g.

– De har öppnat för att ge dem tunga poster som ordförande­n i riksdagens utskott, och meddelat att de tänker söka regeringsm­akten, oavsett hur få röster de får i valet. Frågan är väl inte om, utan när, samtalen kommer att börja.

MODERATERN­AS ekonomisk-politiska talesperso­n Elisabeth Svantesson är i sin tur inte imponerad av Socialdemo­kraternas satsningar på välfärden.

Till TT säger hon att det är Löfvens sätt att försöka dölja regeringen­s misslyckan­de.

– Jag tycker det är tydligt att Löfven är desperat och försöker dölja sitt misslyckan­de med gamla satsningar. Jag uppfattade väldigt lite av det han sa i dag som nytt. Jag tror att svenska väljare ser igenom det. Man lovade väldigt många saker 2014 men har misslyckat­s trots högkonjunk­tur.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? Stefan Löfvens (S) vallöften.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT Stefan Löfvens (S) vallöften.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden