Hallands Nyheter

Medvind får man inte, den måste man springa sig till

-

I första halvlek väntade Varbergs Bois på att få en ledning. I andra halvlek sprang man för att förtjäna den.

Jag har den största förståelse för att det kan bli ängsligt och tveksamt när man har elva raka matcher utan seger och inte har vunnit sen innan den svenska Vm-truppen togs ut. Det brukar heta att ”ju längre man väntar på något desto närmre kommer det”. Men det går inte att vänta på en fotbollspl­an.

DE ELVA GRÖNSVARTA spelarna tycktes i 45 minuter vänta på att någon av lagkamrate­rna skulle lösa upp knutarna. Osäkerhete­n och rädslan för att släppa in ett mål tycktes större än hungern att göra ett eget.

Men efter det fantastisk­a frisparksm­ålet hände något i den andra halvleken. Både Teddy Bergqvist och Joakim Persson var inne på att laget är bättre i underläge. ”Så fort vi får ett mål i röven så släpper det och då ser det ofta ganska bra ut”, sa tränare Persson och det är lätt att hålla med. I ANDRA HALVLEK släppte man på handbromse­n, spelade rakare och började framförall­t vinna närkamper och andrabolla­r. Det går inte att bromsa sig uppför en backe och det går inte heller att göra mål om bollen aldrig är i straffområ­det. Inläggen som kom var inte alltid välriktade, men AFC hamnade under press och ett nykomponer­at mittfält kunde inte spela sig ur den allt högre Bois-pressen. Det blev allt tydligare att det trots allt saknades tre kreativa krafter i AFC:S centrala delar.

Men nog ska det inte behövas ett baklängesm­ål för att motståndar­målet ska vara mer än en hägring på andra sidan plan. I Bois situation behövs segrar och det här var, som Joakim Persson själv sade inför matchen, ett bra läge att möta AFC. Och jag kan inte hjälpa att tänka på hur matchen sett ut om hemmalaget visat lite hjärta och desperatio­n redan i första halvlek.

JAG MÅSTE OCKSÅ passa på att hylla Albert Ejupis andra halvlek lite extra. Helt plötsligt var han överallt. Han assisterad­e till målet, vann nickduelle­r över hela plan och tog sig förbi motståndar­e på alla möjliga sätt. Det var bara skotten som inte hade rätt precision, inte den här gången.

Det går inte att bromsa sig uppför en backe och det går inte heller att göra mål om bollen aldrig är i straffområ­det

 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN ?? GRYM I ANDRA. Albert Ejupi gjorde en mycket bra andra halvlek och låg bakom det mesta i chansväg.
Bild: NICKLAS ELMRIN GRYM I ANDRA. Albert Ejupi gjorde en mycket bra andra halvlek och låg bakom det mesta i chansväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden