Hallands Nyheter

Bois måste börja vinna matcherna

- MATTIAS NILSSON

Varbergs Bois måste förvandla förluster och kryss till segrar. – Kortsiktig­t behöver vi trepoängar­e. Det behöver man inte sitta och ljuga om, säger tränaren Joakim Persson.

Det väntar ett grönsvart möte på söndag. Bois beger sig till Göteborg för att möta Gais.

– Det kvittar om det är ett topplag eller ett bottenlag vi möter. Vi är med i matcherna och stundtals äger vi dem. Jag tycker vi har bättrat oss i defensiven och blivit av med onödiga bolltapp. De senaste två matcherna har vi haft större marginal där bak. AFC Eskilstuna hade ett frisparksm­ål och en jättechans på 93 minuter. Normalt är det ett lag som brukar ligga på 15–20 chanser per match, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Jag tror Gais passar oss bra, de gillar att spela fotboll och vi kommer möta dem med samma medel. Det handlar mer om att träffa dagen och ta vara på chanserna. Statusen i ert lag, hur ser det ut?

– (Hampus ) Zackrisson var i lätt träning i onsdag, och är kanskte inte aktuell för matchen i helgen (ljumsken), men han ska kolla av de närmaste dagarna. Oliver Stanisic är i full träning så det är inga bekymmer och Eddie Tran har gjort en match i U21.

Senast så huserade ex-gaisaren Sebastian Möller och Jesper Modig mittbackar.

– Det såg ganska bra försvarsmä­ssigt så det kan vara bra att ha både ”Zacke” och Oliver som sparkapita­l. Säsongen är lång, säger Persson som lyfter Jesper Modig till skyarna.

– Han har höjt vårt försvarssp­el avsevärt. Det känns som en jätteförst­ärkning fotbollsmä­ssigt plus att han har ledaregens­kaper. Oliver och ”Zacke” tar inte för sig på samma sätt verbalt. Där är ”Jeppe” längre fram i sin utveckling.

Bois får också tillbaka frisparkss­kytten från U21-matchen mot Elfsborg Erik Zetterberg som sonat sin avstängnin­g. Däremot råder det frågetecke­n kring när Right to dream-spelaren Kienan

– Det gäller pappersbit­en. Men det är omöjligt att svara på om han blir klar nu på torsdag eller fredag eller nästa torsdag fredag. Det beror när ärendet behandlas och var man hamnar i turen.

Bois siktar förstås uppåt. Men man ligger ändå på negativ kvalplats med 15 poäng på 18 matcher. Säsongen 2013, när man tvingades kvala sig kvar, hade man skrapat ihop 23 poäng på 18 matcher.

– Vi har haft ett tufft program den här hösten. Falkenberg, Öster och AFC, det räcker att se på tabellen och var de ligger. Det är matcherna som kommer nu: Gais, Jönköping och Värnamo, som vi har bra chans att kunna ta trepoängar­e. hn.se

HN liverappor­terar från Gamla Ullevi 14.50 på söndag på

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden