Hallands Nyheter

”Helst inte Hells Angels”

- CECILIA EKHAGE cecilia.ekhage@hn.se

Polisen tvingas skifta fokus från trafikstör­ningar till säkerheten på Wheels & Wings. Lokale polischef Christer Bartholdss­on ser helst att Hells Angels håller sig hemma.

Hells Angels hör inte hemma på Wheels & Wings. – Jag ser gärna att de inte är där alls, säger polischef Christer Bartholdss­on.

Hells Angels och Wheels & Wings är ingen bra kombo menar Falkenberg­s polischef Christer Bartholdss­on med anledning av att mc-klubbens supportklä­der fanns till försäljnin­g på årets upplaga av W&W.

Däremot är polisens möjlighete­r att stoppa försäljnin­gen begränsade.

– Vi är inte förtjusta i den här verksamhet­en, men vill de vara där och sälja så är det inget vi kan styra över. Det är en fråga för arrangören som hyr det här området och därmed får en exklusivit­et att bestämma över det, säger Christer Bartholdss­on.

FÖRUTOM ATT SÄLJA prylar syntes också ett par medlemmar ur Hells Angels besöka den populära bilträffen, med mc-västarna på. Polischefe­n har full förståelse för att det kan upplevas som hotfullt och förstöra för barnfamilj­er och andra som vill kunna njuta av arrangeman­get i fred.

I TYSKLAND ÄR det förbjudet både för Hells Angels och Bandidos att bära sina västar. Den lagstiftni­ngen gäller inte i Sverige.

– Det är inte helt oproblemat­iskt att porta mc-västar här, säger Christer Bartholdss­on.

Däremot tror han inte att Hells Angels närvaro i år kommer att innebära en anstormnin­g av fler oönskade mc-klubbar på W&W nästa år.

– Jag tänker inte måla fan på väggen och påstå att det kommer att öka. Men skulle sådana här element börja dyka upp så är det ju inte positivt förstås.

Han vill helst inte spekulera i anledninga­rna till att Hells Angels väljer att besöka W&W.

– Det kan vara ett sätt att marknadsfö­ra sig eller visa upp sig, jag vet faktiskt inte. Jag anser att vi inte ska ge de här människorn­a alltför stor uppmärksam­het.

PRECIS SOM kommunstyr­elsens ordförande Mari-louise Wernersson (C), som rasade när HN upplyste henne om Hells Angels närvaro på W&W, kommer polisen att sitta med vid arrangören­s uppföljnin­gsmöte nästa vecka.

Om det blir aktuellt kan Christer Bartholdss­on tänka sig att stärka polisens närvaro på W&W nästa år.

– Vi kommer att hjälpa till med det lagstiftni­ngen tillåter.

Under alla år som polis i Falkenberg har Christer Bartholdss­on deltagit i arbetet med att försöka skapa ett mer rumsrent evenemang som vänder sig till hela familjen.

– Jag tycker att vi har lyckats väl. Det är en väsenslik skillnad på Wheels & Wings idag jämfört med i början. Men vi klarar oss bra utan Hells Angels.

”Jag tänker inte måla fan på väggen och påstå att det kommer att öka. Men skulle sådana här element börja dyka upp så är det ju inte positivt förstås.” CHRISTER BARTHOLDSS­ON polischef Falkenberg

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BÄTTRE UTAN. Polischef Christer Bartholdss­on vill slippa se Hells Angels på Wheels & Wings.
Bild: OLA FOLKESSON BÄTTRE UTAN. Polischef Christer Bartholdss­on vill slippa se Hells Angels på Wheels & Wings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden