Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

USA:S fria medier kommer att överleva Trumps tid i Vita huset. Författnin­gens första tillägg och maktdelnin­gen innebär att presidente­n inte kan hindra pressen att berätta mer för folket än vad han skulle vilja. Ändå har han redan orsakat enorm skada.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Samhället får inte se mellan fingrarna med politisk vandaliser­ing och försöken att tysta politiska motståndar­e. Dylika aktioner är angrepp på samhällets demokratis­ka ordning och måste behandlas därefter. Sätt stopp för dessa fasoner i deras linda innan något värre händer.

Nya Wermlands-tidn(kon)

* Uvecklings­inriktad miljöpolit­ik har varit sällsynt under nuvarande regering. Alliansen presentera­de nyligen ett alternativ­t sätt att värna om miljön och samtidigt ta hänsyn till människors livsvillko­r och välbefinna­nde. Partiernas ledord i frågan har sedan tidigare varit att fokusera på resultat i stället för symbolik.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

* Att höja skatterna, vänsterns favoritlös­ning, riskerar att ge negativa bieffekter. Hög beskattnin­g på arbete och företagand­e riskerar att ge mindre av detta och därmed mindre skatteintä­kter. Skatter styr beteende. För att säkerställ­a att det finns tillräckli­gt med resurser för statens viktigaste uppgifter kan andra områden behöva väljas bort.

Södra Dalarnes Tidn. (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden