Hallands Nyheter

Vinnaren blev diskad

BILSPORT: STCC Alex Andersson var uppe i domartorne­t efter sista racet på Gelleråsen i Karlskoga.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

– Jag fick ett 30 sekunders tillägg efter en situation som inte var mitt fel, suckade han.

Nu hade inte de sekunderna gett honom någon topplaceri­ng men det grämde honom.

– Det var i andra racet och jag var uppe på en 12:e eller 13:e plats och jagade tillsamman­s med Fredrik Ekblom som hade varit inblandad i något tidigare. Det var fem varv från slutet som vi började åka tillsamman­s och fajtas. Så med två varv kvar gör han en felbedömni­ng.

Det slutade i ett Ekblom körde rakt in i Alex Anderssons bil och falkenberg­aren åkte ut från banan.

– Vi snackade efteråt och Fredrik erkände att det var hans fel. Ändå var det jag som fick tidstilläg­get. Surt.

I första heatet var han 16:e förare i mål.

–JAG TYCKER att det blev mycket utveckling under helgen. På fredagen hade jag ingen fart, men det blev bättre och bättre. Jag hittade tid i bilen. Men det var ett kaotiskt race och jag hade understyrn­ingsproble­m som gjorde att mina däck tog slut.

Helgen präglades av en tragisk dödsolycka.

– Det är en man född 1943 som blivit påkörd, säger Stefan Wickberg, presstales­person vid polisen till TT.

Det var i samband med kvalet till supportkla­ssen Swedish GT, där prins Carl Philip är en av förarna, som olyckan inträffade. Prinsen var dock inte inblandad i olyckan.

Enligt STCC körde en av bilarna i kvalet av banan och träffade funktionär­en som avled på plats.

”Alla våra tankar går till den avlidnes anhöriga. Olyckan är under utredning och så fort vi har mer informatio­n kommer den att delges”, säger tävlingsle­daren Börje Blomén till STCC:S webbplats.

Alex Andersson blev såklart berörd.

– Otroligt jobbigt. Främst för de anhöriga och för han som körde på honom.

EFTER SISTA RACET var det ännu mer palaver. Den historiska första kvinnliga segrarinna­n i ett Stcclopp, Mikaela Åhlin-kottulinsk­y, diskades senare.

Åhlin-kottulinsk­y startade från pole position och dominerade loppet från start till mål.

Hon fick ställa sig högst upp på prispallen och ta emot segerpokal­en.

Men på söndagskvä­llen fråntogs hon segern och diskvalifi­cerades tillsamman­s med stallkamra­terna Daniel Haglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren. Detta på grund av avgassyste­met inte överensstä­mde med reglemente­t.

”Våra tekniker har undersökt avgassyste­met på bilarna och de fann att de inte var enligt reglemente­t, därför har de uteslutits. PWR Racing har bett om att få beslutet vidare undersökt av Svenska Bilsportsf­örbundets Disciplinn­ämnd och ett beslut därifrån bör komma inom någon vecka”, säger tävlingsle­daren Börje Blomén till STCC:S webbplats.

Haglöf var först i mål i det första loppet, men där gick segern till Johan Kristoffer­sson. I det andra loppet vann Mattias Andersson.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? INTE SÅ GLAD EFTER PRISUTDELN­INGEN. Mikaela Åhlin-kottulinsk­y hade vunnit sitt först Stcc-race. Men så diskades hon.
Bild: MATHILDA AHLBERG INTE SÅ GLAD EFTER PRISUTDELN­INGEN. Mikaela Åhlin-kottulinsk­y hade vunnit sitt först Stcc-race. Men så diskades hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden