Förlust och skador för Gif i länsderbyt

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Varbergs Gif lyckades inte skrälla i Hallandsde­rbyt borta mot toppstrida­nde Halmia. Dessutom tvingades både Isac Johansson och Theodor Graudums lämna Örjans vall skadade.

HALMIA VARBERGS GIF 2 0

Isac Johansson, den målfarlige mittfältar­en, var värst däran efter att ha ramlat illa i en duell i Halmias straffområ­de med knappa timmen spelad.

– Det verkar som att axeln gick ur led tyvärr, säger Giftränare­n Halda Kabil.

Theodor Graudums, även han mittfältar­e, haltade ut efter 66 minuter.

– En stämpling, säger Kabil.

Varbergs Gif anlände till Halmstad med fyra poäng från de två senaste matcherna i bagaget – och Labinot Syla vara nära att göra 1–0 fri vid bortre stolpen på Arbios Mzis högerinläg­g redan efter 46 sekunder.

I STÄLLET TOG Halmia ledningen efter elva minuter. Michael Baggner tog sig runt Gifs backlinje till vänster och spelade in till Isak Petersson, som tryckte in sitt tionde mål för säsongen.

Halmia var, totalt sett, bättre sett till spel- och chansförde­lningen. Målvakten

Sebastian Ekholm var en av Varbergs främsta spelare och hade en hel del att göra.

Men det fanns kvittering­slägen också. Muje Kastrati hade en lobb över den långt ut stående Halmiamålv­akten Malte Påhlssons ribba i första halvlek och i slutskedet av andra hotade Gif vid både en hörna och en frispark, men båda avsluten gick utanför målramen.

I STÄLLET GJORDE Halmias Marcus Jönsson 2–0 efter en soloraid längs kortlinjen på tilläggsti­d. Halda Kabil säger: – Jag tycker att det är en bra, intensiv match. Vi borde ha varit bättre framåt och vågat lite mer, men vi var för försiktiga.

– Vi hade dem i andra halvlek, tycker jag. Då kom vi ut som ett helt nytt lag, men vi räckte inte till.

– Bytena förstörde för oss framåt. Det fanns andra killar som var trötta som hade behövt byta i stället.

För Halmia handlade det om sjunde segern på åtta matcher och ny kontakt med kvalplatse­n till division 1.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HÖLL TÄTT. Varbergs Theodor Graudums (nummer 18) är framme och hotar framför Malte Påhlsson i Halmias mål, men Giffarna kammade noll på Örjans vall.
Bild: JARI VÄLITALO HÖLL TÄTT. Varbergs Theodor Graudums (nummer 18) är framme och hotar framför Malte Påhlsson i Halmias mål, men Giffarna kammade noll på Örjans vall.