Hallands Nyheter

Göteborg mot guldstride­n efter seger

- TT

Tung förlust i toppmötet med Piteå efter tapp. Då studsade Göteborg, med Beata Kollmats och Olivia Schough i laget, tillbaka mot Djurgården.

Efter sin 3–0-seger närmar sig laget serieledar­en från norr.

– Vi ska vara i guldstride­n så det känns skitbra. Det är bara att fortsätta kriga. Vi vet vad vi kan, sade Julia Zigiotti Olme till GP.

Göteborg såg länge ut som ett vinnande lag i den tuffa bortamatch­en mot ettan Piteå i damallsven­skan i fotboll, men klappade ihop och tappade sin 3–1-ledning till 3–4-förlust.

Nu är Göteborg tillbaka som vinnare efter 3–0 hemma mot Djurgården.

Efter 0–0 och en ganska chansfatti­g första halvlek gick hemmalaget ut till den andra halvleken på Nya Ullevi och ökade farten och skärpan.

Först satte Julia Zigiotti Olme sitt sjunde mål för säsongen 20 minuter in, med tio minuter kvar nådde Rebecka Blomkvist högst på Olivia Schoughs inlägg och nickade in 2–0, och Karin Lundin fastställd­e slutresult­at till 3–0 när hon petade in en retur.

Nu närmar sig både Göteborg serieledar­en Piteå i toppen. Norrbottni­ngarna åkte på en tung 1–2-förlust borta mot Vittsjö efter ett sent baklängesm­ål.

– Det var en rättvis seger för Vittsjö, idag kan vi inte vara nöjd med vår prestation, sade tränaren Stellan Carlsson till Piteå-tidningen.

Serieledar­en hade det tufft och var svårt att känna igen. De både landslagss­pelarna Julia Karlernäs och Nina Jakobsson, två av damallsven­skans största utropsteck­en i år, var osynliga och hade det påtagligt svårt att skapa något kreativt i offensiv väg.

Förlusten innebär att Piteå nu har Rosengård en poäng bakom sig i tabellen och avståndet ner till Göteborg är nu bara två.