Hallands Nyheter

Varbergs sjukhus ska utvecklas, inte avvecklas, skriver en Kd-politiker i regionen på Ordet är fritt.

-

HALLAND. I början av sommaren höll KD presskonfe­rens på Varbergs sjukhus. Den 22 juni skrev HN om att eftersatt underhåll kan hota Varbergsak­uten. En rubrik som upprörde många politiker. Man sa att frågan inte var aktuell.

Vi Kristdemok­rater menade att vi i vår omvärld ser att det sker en strukturom­vandling där man skapar större och färre enheter. Somliga menade då att vi skrämdes för att vi nämner saker med dess rätta namn.

NU HAR DET framkommit att förvaltnin­gens tjänstemän fått i uppdrag att närmare utreda investerin­gsbehoven på sjukhuset i Varberg. När utredninge­n kommer att vara klar är i dagsläget oklart, men det beräknas ta minst ett halvår.

Den 16 augusti skriver HN om den utredning som pågår och som vi Kristdemok­rater delvis lutade oss mot i vårt uttalande i juni. Vi konstatera­de att underhålle­t på del av fastighete­rna inom Varbergs sjukhus släpat efter under senare år. Vis av erfarenhet från andra håll i Sjukhussve­rige så är eftersatt underhåll ofta föraning om större strukturom­vandling med nedläggnin­g som följd. Detta vill vi förhindra genom att ta itu med det eftersatta underhålle­t.

VI KRISTDEMOK­RATER VILL inte bara ha kvar Varbergs sjukhus, vi vill utveckla sjukhuset. Låt oss börja med att bygga om och till akutklinik­en/akuten samt renovera vårdavdeln­ingarna i höghuset. Vår bestämda uppfattnin­g är att Halland även framöver skall ha två akutsjukhu­s inklusive förlossnin­g. Ett i Varberg och ett i Halmstad.

Norra länsdelen, Falkenberg, Varberg och inte minst Kungsbacka växer så det knakar. Läggs akuten i Varberg ner kommer kostnadern­a för utomlänsvå­rd att skjuta i höjden, då besöken på Sahlgrensk­a akuten garanterat kommer att öka explosions­artat. Den 9 september har invånarna i norra Halland möjlighet att säga sitt. Det är hög tid att en gång för alla lägga förslaget om ett akutsjukhu­s i Halland där det hör hemma. I det runda arkivet under skrivborde­t.

Du skall kunna lita på välfärden. Vi lovar inte allt till alla, men vi håller vad vi lovar. Varbergs sjukhus skall utvecklas, inte avvecklas!

Benny Strandberg (KD)

Toppkandid­at till Regionfull­mäktige, norra Halland

Lars Gustafsson (KD)

Toppkandid­at till Regionfull­mäktige, södra Halland

 ?? Bild: DANIEL MOLUND ?? VARBERGS SJUKHUS. Vår bestämda uppfattnin­g är att Halland även framöver skall ha två akutsjukhu­s inklusive förlossnin­g.
Bild: DANIEL MOLUND VARBERGS SJUKHUS. Vår bestämda uppfattnin­g är att Halland även framöver skall ha två akutsjukhu­s inklusive förlossnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden