Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Betyder det att en M-märkt enpartimin­istär är utesluten? Nej. Regeringsb­ildningen kommer att bli komplicera­d. Okonventio­nella lösningar ska inte uteslutas. Men utöver att en opinionsmä­ssig vändning i så fall nog behövs, lär också någon form av uppgörelse med S krävas.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Utan Kristdemok­raterna i riksdagen kommer Alliansen inte att nå mandat nog för att kunna bilda regering. Så enkel är matematike­n, det blir tufft nog ändå. Ska Busch Thor öka sin väljarande­l på ett sätt som gynnar en Alliansreg­ering, då är det genom att locka värdekonse­rvativa väljare som annars riskerar att landa hos SD.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Att regeringen­s förslag om vinstbegrä­nsning, som i praktiken är ett vinstförbu­d, för företag inom skola och omsorg redan röstats ned i riksdagen avskräcker uppenbarli­gen inte S från att fortsätta driva frågan och även vilja jaga företag inom sjukvården. Jakten på företagand­e inom välfärden drivs dock ännu längre av Socialdemo­kraterna, som även siktar in sig på så kallade stafettläk­are.

Karlskoga Tidning (Kon)

* Det kräver inte nödvändigt­vis högre ingångslön­er. Däremot måste det finnas karriärväg­ar med en tydlig löneutveck­ling och inte minst en bra arbetsmilj­ö, där lärarna erbjuds en rimlig arbetsbörd­a och kan ägna arbetstide­n åt att förmedla kunskap. Inte åt att vara ordningsmä­n, rastvakter och att utreda varför elever inte är i klassrumme­t.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Ett bidragstak och stramare migrations­politik räcker inte. Så vid sidan av regeringsf­rågan borde Ulf Kristersso­n och Elisabeth Svantesson nu få frågan hur deras ökade kostnader ska finansiera­s. Om de inte kan ge svar på den frågan kommer S-myten att andra regeringar än S leder till budgetmora­s att få starkare fäste.

Skånska Dagbladet (C)

* Sett i backspegel­n är det lite förvånande att regeringen klarat sig igenom mandatperi­oden utan att splittras. Nu tycks man ha gett upp och ställt in sig på opposition. Den regering som statsminis­ter Stefan Löfven (S) 2014 döpte till “samarbetsr­egeringen” lyckades till sist inte ens samarbeta.

Kristianst­adsbladet (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden