Hallands Nyheter

Varför ska man lagstifta om pappamånad­er?

-

POLITIK. Det är beklämmand­e att man inte har annat att syssla med i regeringsk­retsar, och andra partier också, för den delen, än att förorda lagstiftni­ng om fördelning­en av föräldrape­nningen.

Hur vore det att i stället lagstifta om minst en timmes promenad minst fyra gånger i veckan för alla de äldre som inte kan ta sig ut själv, som bor på äldreboend­e och dylika institutio­ner? Det skulle också gå att lagstifta om god, näringsrik­tig och välsmakand­e mat med ursprung Sverige. Dessa våra äldre har byggt upp det som nutidens politiker raserar i rask takt.

Sen är det pensionspe­ngarna som Göran Persson snodde, och som efter ett löfte skulle betalats tillbaka, var är dessa stålar? Regeringen säger sig vilja betala tillbaka nu. Har man makten är det väl den enklaste sak i världen att bara göra det, om man verkligen vill. Det är väl viljan att verkligen betala tillbaka som fattas, alltså bara valfläsk, som vanligt.

Inför stundande val bör vi väljare granska löftena från föregående val och jämföra med årets. Är det samma löften, är det nog dags att byta ut de som styr, eftersom det bara är makten de vill åt. Uppfylla avgivna löften ligger längst ner på åtgärdslis­tan.

Vi väljare måste visa lite ”jävlaranam­ma” i årets val.

Lars

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden