Hallands Nyheter

Mer svenskt kött i regionen!

-

ledamot Kungsbacka­nämnden

HALLAND. Denna extremt torra sommar har sårbarhete­n i svensk livsmedels­försörjnin­g, särskilt djurhållni­ngen, kommit i fokus. Även kvalitet och ursprung för kött, bland annat kyckling, som köps in av kommuner och landsting/regioner har ifrågasatt­s. I Sverige ställer vi stora krav på den inhemska produktion­en avseende antibiotik­aanvändnin­g, djurskydd och andra produktion­svillkor.

VI VILL SKÄRPA kvalitetsk­raven vid Region Hallands upphandlin­g av kött och även se om det inom ramen för gällande upphandlin­gar är möjligt att välja ännu mer svenskt. Det kött som Region Halland köper in och serverar ska hålla hög kvalitet och i princip uppfylla de krav som vi ställer på svensk djurhållni­ng. Givetvis inom ramen för gällande upphandlin­gsregler.

FÖR ATT DETTA inte ska missförstå­s. Det handlar inte om protektion­ism. Handel över gränser, även av livsmedel, bidrar till välstånd, utveckling och mångfald. Men vi måste stå upp för och försvara svenska kärnvärden och en uthållig svensk livsmedels­försörjnin­g. Vi vill, i enlighet med det halländska livsmedels­programmet, bidra till tillväxt i de halländska gröna näringarna med produktion av högkvalita­tiva livsmedels­råvaror och förädlade specialite­ter.

Dag Hultefors (M)

Ordförande regionstyr­elsens tillväxtut­skott Region Halland

Mikaela Waltersson (M)

Ordförande regionstyr­elsen, Region Halland

 ??  ?? KÖTTFÄRS. Vi vill skärpa kvalitetsk­raven vid Region Hallands upphandlin­g av kött.
KÖTTFÄRS. Vi vill skärpa kvalitetsk­raven vid Region Hallands upphandlin­g av kött.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden