Hallands Nyheter

Ytterst nära guidmedalj för Amanda Andersson

- MATTIAS NILSSON

Amanda Andersson,16, tog ett individuel­lt juniorsilv­er på NM. Men hade riktig känning på guldet. – Gjorde vi allt rätt så visste vi att chansen till en medalj var god, sa Amanda Andersson från Hermanstor­p.

När hon kom hem till gården i Morup på måndagen efter helgens NM i Finland väntade folk där med flaggor och gratulatio­ner. Amanda Andersson med Cocktail Imperial gjorde en strong tävling i Finland.

– I dressyren var han väldigt avspänd och vi jobbar mycket mer som ett team. Vi satte personligt rekord (68 procent), och för oss är det ganska bra, sa Amanda Andersson. I hoppningen var hon felfri. – Säsongens andra nolla, och på den tävlingen där man verkligen vill ha en nolla. Tidigare i år rev vi ett hinder och det kostade oss ett silver på SM, sa Amanda.

Inför den avslutande terrängrit­ten låg ekipaget på plats fem. Och där var Amanda Andersson en av få som klarade både hinder och höll sig inom tidsramen och gick upp i ledning. Det var fyra ryttare efter henne. Bland dem Tobias Joergensen, Danmark.

– Han hade råd att vara två sekunder för långsam, men hade det blivit tre så skulle jag få guld. Han red två, så det var precis.

Amanda gladde sig dock åt framgången.

–Detta var mitt första internatio­nella mästerskap, så det är det största absolut.

Det blev även ett lagbrons bakom Danmark och Finland. Laget coachades av Anne Persson, även hon från Hermanstor­p.

– Anne flög upp till finalen. Det har varit guld värt att ha henne som mentalt stöd. Hon är min hemmaträna­re som tagit mig från nybörjare till där jag är nu. Så jag är jättetacks­am, sa 16-åringen.

”Vi jobbar mycket mer som ett team”

AMANDA ANDERSSON

 ?? Bild: PRIVAT ?? GLAD I DAG. Amanda Andersson och Cocktail Imperial tog medaljer på NM i Finland. Ett silver plus ett lagbrons.
Bild: PRIVAT GLAD I DAG. Amanda Andersson och Cocktail Imperial tog medaljer på NM i Finland. Ett silver plus ett lagbrons.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden