Hallands Nyheter

FRK fick jubla högst

RODD: SM

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Lovisa Wallin var med om att vinna tre guld och ett silver på Rådasjön. Det som smällde högst var succén i 8+DS, ihop med Linnea Hallgren, Frida Johansson, Matilda Johansson, Matilda Wallin, Sascha Andersson, Felicia Häggström och Annie Svensson med Ebba Einarsson som cox.

– Dels för att vi fick göra det tillsamman­s. Sedan har vi inte fått ihop en åtta på några år, så det var kul att få göra comeback. Vi har sett fram emot det, säger Lovisa Wallin. När bestämde ni er för att köra?

– Vi har velat det hela året, men det bestämdes för en månad sedan vilka som skulle vara med.

Tajming och kraft är två nycklar i båten.

– När man är så många krävs ju att man är synkade, att man kollar från sidan så alla sitter parallellt. Sedan också att ha roligt tillsamman­s, fortsätter Lovisa.

FRK vann före Mölndal.

– VI HAR som sagt inte varit med på några år, men vi fajtas ju mot dem i andra båtar och de är absolut duktiga, säger Lovisa som även tog guld i klasserna 4XDS och 4-DS.

Individuel­lt i 1XDSLV blev Lovisa fyra, trots att hon länge låg tvåa, men sedan kroknade. Det blev även ett silver tillsamman­s med Annie Svensson i 2XDS. De distansera­des dock rejält av Borås Öresjö.

– Det var 20 sekunder upp. De är ju väldigt duktiga och Emma Fred rodde Em-final för två veckor sedan, säger Lovisa Wallin.

På herrsidan dominerade Jvmduon Melker Persson och Moritz Lücke framför allt. De kom tvåa i senioråtta­n ihop med Magnus Thompsson, Jörgen Nilsson, Kim Andersson, Johan Svensson, Leif Johansson, Johann May.

MELKER VANN ÄVEN Jsm-klasserna 1XHJA, 2XHJA (med Moritz Lücke) samt 4xmix JC med Lücke, Felicia Häggström och Matilda Wallin. * 8+DS: Linnea Hallgren, Frida Johansson, Matilda Johansson, Matilda Wallin, Sascha Andersson, Felicia Häggström, Annie Svensson, Lovisa Wallin, cox Ebba Einarsson

* 4xds:lovisa Wallin, Annie Svensson, Sascha Andersson, Matilda Wallin

* 4-DS: Lovisa Wallin, Annie Svensson, Sascha Andersson, Frida Johansson

JSM

* 1XHJA: Melker Persson

* 2XHJA: Melker Persson, Moritz Lücke

* 4xmixjc: Melker Persson, Moritz Lücke, Felicia Häggström, Matilda Wallin

USM

* 1xhjc:noah Smeringe

På Usm-nivå vann Noa Smeringe en rysare i HJC 500 meter.

– Det blev ett spännande lopp. Jag började starkt och tog ledningen med en båtlängd på de andra och höll det ett bra tag. Sedan började min största konkurrent, Emil Hallgren, komma ikapp. Det blev till sluts en sekunds mellanrum. Så det var tajt, säger Noa Smeringe som triumferad­e på Ryrsjön i våras också.

– Men den här vinsten rankar jag väl lite högre.

Falkenberg­s Roddklubb blev näst bästa klubb på rodd-sm efter Mölndal. Totalt blev det sex guld, tre silver och tre brons. Och på USM blev noteringen ett guld och ett brons.

SEX RODDARE DELTOG i finalen. Smeringe tog även ett brons i 4xmixjc. I det laget ingick även Elise Dalberg, Tobias Karlsson, Nils Håkansson och Sanna Svensson

– Kul att vi kunde hävda oss så. Särskilt på tjejsidan. Det var ju länge sedan vi ställde upp med en åtta, säger FRK:S ordförande Bengt Wallin.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BÄST I ÅTTA. Falkenberg­s RK fick kliva högst upp på pallen efter vinsten i damernas roddåtta.
Bild: PRIVAT BÄST I ÅTTA. Falkenberg­s RK fick kliva högst upp på pallen efter vinsten i damernas roddåtta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden