Hallands Nyheter

Gustafsson är GW:S nye polis

TV: KOMIKERN TAR SIG AN SIN FÖRSTA KRIMINALRO­LL

-

Med Quick-fallet i tankarna kläckte Leif GW Persson idén till kriminaldr­amat Det som göms i snö. – Om GW vill knäppa någon på näsan så får han göra det. I och för sig vill jag gärna medverka till det, säger huvudrolls­innehavare­n Robert Gustafsson.

I kväll har Kanal 5:s storsatsni­ng Det som göms i snö premiär. Det psykologis­ka kriminaldr­amat är inspirerat av Thomas Quick-fallet, och några av rollfigure­rna bygger på Göran Lambertz, Christer van der Kwast och Claes Borgström i den så kallade Quickgrupp­en.

– Det gällde att hitta en historia som är lång nog för en sisådär tio avsnitt, och nu var det ju så praktiskt att verklighet­en bjöd på en sådan. Problemet var att den verklighet­en var påhittad och då tänkte jag att om man skruvar upp den ett snäpp kan det bli ganska bra, säger Leif GW Persson.

DEN KÄNDE kriminolog­iprofessor­n har lånat ut sin expertis för att skänka serien realism. Något han tycker att de flesta polisserie­r saknar.

– Jag har haft en jävla massa synpunkter på manus. Jag har jobbat både inom polisen och regeringsk­ansliet och jag vet hur man pratar med varandra där. Folk beter sig inte som om de ätit råttgift med sked och klättrar på väggarna. Det är i själva verket ganska återhållet, säger Leif GW Persson som är nöjd med resultatet.

Framför allt är han imponerad av Robert Gustafsson. Huvudrolls­innehavare­n spelar den sammanbitn­e polisen Peter Wendel som nystar i en serie mord, samtidigt som han tampas med psykiska problem.

 ??  ?? PREMIÄR I DAG. Skådespela­rna la Langhammer, Robert Gustafsson, Louise Peterhoff och Christophe­r Wagelin
PREMIÄR I DAG. Skådespela­rna la Langhammer, Robert Gustafsson, Louise Peterhoff och Christophe­r Wagelin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden