Hallands Nyheter

Gekås – Dacia i samarbete

Gekås inleder samarbete med bilmärket Dacia. Varuhuskun­derna erbjuds bra priser om de köper en ny bil under besöket. – Det är Sveriges billigaste bil, därför går de i samklang med oss, säger Gekås vd Boris Lennerhov.

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

I framtiden kanske du inte bara handlar kläder och heminredni­ng på Gekås. Du kanske dessutom köper en bil att köra hem grejerna i.

I framtiden kanske du inte bara shoppar loss på kläder och heminredni­ng i det stora varuhuset. Du kanske också köper en bil att köra hem grejerna i.

– Självklart kan det bli så om det här faller väl ut, säger Boris Lennerhov. Det är inget som hindrar att vi säljer bilar, men det får i så fall bli när vår nya utbyggnad är klar.

– Det måste hända grejer hela tiden!

HN BERÄTTADE i våras att varuhusjät­ten ger sig på försäljnin­g av trädgårdsm­öbler.

Nu står ett samarbete med bilbransch­en i tur.

I ett pressmedde­lande kallar sig Gekås och Dacia ”Sveriges smartaste par” där de vill dra nytta av varandras fördelar. Båda kör ju ett lågpriskon­cept. Men Gekås ska inte sälja bilar under sitt tak. Dacia får hålla sig på utsidan, förklarar Boris Lennerhov.

Bilmärket Dacia är från början en rumänsk bil. Den började tillverkas av ett statsägt bolag 1966. I dag ägs märket av Renault Group och som introducer­ade det i Sverige för tio år sen. Enligt bilmärkets egen hemsida kan du i dag köpa en ny Dacia Dokker Van för 76 400 kronor, exklusive moms.

”VI ÄR MYCKET glada över samarbetet. Med en Dacia får kunden en rejäl och pålitlig bil till ett oslagbart pris. Därför passar Dacia perfekt in i Gekås Ullared målgrupp där konsumente­n vill handla kvalitet och Fakta: Gekås/dacia * Gekås i Ullared grundades 1963 av Göran Karlsson.

* Dacia började tillverkas 1966, under Nicolae Ceausescus kommunisti­ska styre. Syftet var att bygga Rumäniens egen folkbil med hjälp av den franska biltillver­karen Renault.

* Gekås såldes till egna medarbetar­e 1991 och är i dag Sveriges populärast­e resmål med 4,8 miljoner besökare 2017.

* Dacia privatiser­ades 1999 och köptes av Renault Group. I dag är Dacia biljättens näst största varumärke.

till rätt pris. Förutom att kunderna kan shoppa det mesta till hemmet som får plats i en bil så bjuder Gekås Ullared på en upplevelse. Det passar Dacia alldeles utmärkt”, säger Natalie Tonehamn, marknadsch­ef för Renault Nordic AB i ett pressmedde­lande.

BORIS LENNERHOV PROVKÖRDE en Dacia i Berlin för två månader sen och säger sig vara nöjd.

– Den var helt okej - i alla fall för 100 000 kronor. Det är ingen Drabant, det hade jag aldrig gått med på, säger Boris som själv kör en BMW till vardags.

Samarbetet handlar om gemensamma kunderbjud­anden och aktivitete­r.

Dacias medarbetar­e kommer att finnas direkt utanför varuhuset med sina erbjudande­n som bland annat innehåller ett års försäkring vid köp av en ny bil. På lördag och söndag hålls ett gemensamt familjejip­po med Cirkus Brazil Jack där alla shoppingko­rtskunder bjuds på en föreställn­ing.

– Vi vill göra skojiga saker ihop, sammanfatt­ar Boris Lennerhov.

När HN kollade hemsidan i går eftermidda­g så var alla cirkusbilj­etter redan slut.

 ?? Bild: ROBIN ARON ?? NYTT SAMARBETE. Gekås ska inte sälja bilar, i alla fall inte nu, däremot agera draghjälp åt bilmärket Dacia. ”Våra kunder får ett erbjudande om ett bra bilpris.”, säger Gekås vd Boris Lennerhov.
Bild: ROBIN ARON NYTT SAMARBETE. Gekås ska inte sälja bilar, i alla fall inte nu, däremot agera draghjälp åt bilmärket Dacia. ”Våra kunder får ett erbjudande om ett bra bilpris.”, säger Gekås vd Boris Lennerhov.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? CHEFEN. ”Vi vill göra skojiga saker ihop”, säger Boris Lennerhov.
Bild: OLA FOLKESSON CHEFEN. ”Vi vill göra skojiga saker ihop”, säger Boris Lennerhov.
 ?? Bild: ANDERS WIKLUND / TT ?? EN DACIA DUSTER. Bilmärket har sålts i Sverige i tio år.
Bild: ANDERS WIKLUND / TT EN DACIA DUSTER. Bilmärket har sålts i Sverige i tio år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden