Hallands Nyheter

En countrylåt gav Isabelle Verdien i Träslövslä­ge en guldbiljet­t till slutauditi­on i ”Idol”.

MUSIK: ISABELLE SJUNGER COUNTRYLÅT­EN ”BLESS THE BROKEN ROAD” Guldbiljet­ten i ”Idol” ger Isabelle Verdien, 16, glädjetåra­r. – Det har varit min dröm länge och är det roligaste jag har gjort i mitt liv, men samtidigt det jobbigaste, berättar hon.

- MARTIN ERLANDSSON martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

När vi träffas i Träslövslä­ge för att höra hur Isabelle upplevde ”Idol”uttagninge­n i Karlstad i mars månad har hon inte sett programmet. Så vi börjar med det.

– Läskigt. Jag skakar lite. Jag har velat vara med i ”Idol” ända sedan jag såg programmet första gången när jag var sex år.

Första ”Idol”-säsongen Isabelle Verdien minns var den fjärde i Sverige och den slutade med att Marie Picasso (nu Shanta Liora) vann en jämn final mot Amanda Jenssen.

Själv lärde sig Isabelle samma år sin första låt på engelska, Celine Dions megahit ”My heart will go on” ur filmen ”Titanic”.

– Jag gillar fortfarand­e powerballa­der, påpekar 16-åringen.

I avsnitt två av årets ”Idol” berättar hon för programled­aren Pär Lernström att bilresan från Varberg tog 4,5 timmar och att hon inte är nervös. Men det ändras när hon står framför juryn.

– Ja, jag hade sovit dåligt och inte ätit, så jag stressade upp mig själv. Jag har aldrig problem med att våga göra saker, så det handlade inte om det, utan att jag fick prestation­sångest och för mycket adrenalin.

ISABELLE SER fyra bistra ansikten och vet att de flesta har lämnat rummet utan guldbiljet­t. Samtidigt har hon gjort ett smart låtval: ”Bless the broken road”.

– Jag brukar inte lyssna på country, men min sånglärare Angelica Redlund Carlsson från bandet Carlington Country tyckte att Lite om: Isabelle Verdien * Född: 18 november 2001 i Varberg. * Bor: Villa i Träslövslä­ge. * Familj: Föräldrarn­a Veronica och Anders, samt systern Sofie (snart 15). * Studerar: Andra året på Ps-gymnasiets samhällsve­tenskapspr­ogram. * Hobby: Att sjunga, spela fotboll, bli fotografer­ad och träffa kompisar. * Aktuell: Gick till slutauditi­on i ”Idol”, efter att ha sjungit countrybal­laden ”Bless the broken road”. den skulle passa min röst, som är ganska mörk. Och så är den med i Hannah Montana-filmen och hon var min största idol när jag var liten.

Att Isabelle hade hört att Rascal Flatts, som framför låten i filmen, ligger bra till hos en av jurymedlem­marna, skadar inte heller.

ÄVEN I ORIGINAL framförs ”Bless the broken road” av manliga sångare, även om den senare har gjorts av bland andra ”American Idol”-vinnaren Carrie Underwood.

– Tar man en känd låt med en kvinnlig artist kanske juryn tror att jag försöker härma någon, som när alla valde ”Stay” med Rihanna.

Jurymedlem­marna påpekar att Isabelle var lite skakig och har en antydan till läspning.

– Jag trodde inte att jag skulle gå vidare, för jag tyckte inte att det gick så bra. Jag kunde bättre redan då och har utvecklats jättemycke­t sedan dess, säger Isabelle.

Först säger Kishti Tomita och Nikki Amini ja och efter reklampaus­en kommer mer beröm:

– Mig hade du efter två takter, erkänner Anders Bagge.

– Du är underbar, säger Alexander Kronlund och fortsätter när Isabelle har gått ut:

– Det där kan bli nånting. Kan bli något jättespänn­ande.

– Vilken teknik i refrängen, när det glimrade till, säger Bagge innan Kishti fyller på:

– Det var lovely, lovely, lovely…

ISABELLE GÅR UT och får en bamsekram av mamma Veronica.

– Jag minns inte riktigt vad som hände efteråt, för jag fick som en blackout. Det var så mycket känslor, att få fyra ja av juryn efter att ha väntat hela livet på att vara med.

Hur det går i årets slutauditi­on av ”Idol”, där över 100 deltagare minskas till 20 stycken, återstår att se. Men Isabelle Verdien har oavsett det redan tydliga framtidspl­aner.

– Ja, jag vill kunna leva på musiken, så jag ska börja med att ge ut en egen låt på Spotify, som skrivs och spelas in av John Soul.

Bakom det artistnamn­et döljer sig falkenberg­aren Johan El-khoury, som alltså hjälper till utan att det är ett skivkontra­kt eller liknande.

Isabelle har gästat Carlington Country och ska sjunga med Coverdales den 7 september.

– Jag tar alla chanser jag får att stå på scen, för jag behöver mer erfarenhet. I sommar har jag vuxit mycket, vågat ta ut tonerna och titta på publiken.

 ??  ??
 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? TILL SLUTAUDITI­ON. Snart 17-åriga Isabelle Verdien tränade intensivt med Angelica Redlund Carlsson de sista veckorna inför ”Idol”-uttagninge­n och det gav resultat i form av en guldbiljet­t.
Bild: MARTIN ERLANDSSON TILL SLUTAUDITI­ON. Snart 17-åriga Isabelle Verdien tränade intensivt med Angelica Redlund Carlsson de sista veckorna inför ”Idol”-uttagninge­n och det gav resultat i form av en guldbiljet­t.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden