Hallands Nyheter

Gripna för skott släpptes

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

En man i 25-årsåldern hittades i går skjuten i centrala Falkenberg. Två misstänkta män hämtades in till förhör men släpptes senare under kvällen.

En man skottskada­des allvarligt i går eftermidda­g på Herting. Två personer greps men släpptes sedan efter beslut från åklagaren. Misstankar­na mot dem om försök till mord kvarstår. Den skjutne vårdas på intensivvå­rdsavdelni­ngen på sjukhuset i Halmstad.

Larmet till SOS Alarm kom klockan 15.29 på tisdagseft­ermiddagen. En person var skjuten och när polisen kom till platsen – en adress på Herting – fann man mycket riktigt en skottskada­d person. Den skjutne är en man i 25-årsåldern. Han fördes till sjukhuset i Halmstad.

När HN pratade med sjukhuset vid 21.30-tiden på tisdagskvä­llen bedömdes mannen vara allvarligt skadad. Han vårdas på intensivvå­rdsavdelni­ngen.

ENLIGT UPPGIFTER FRÅN polisen på plats på Herting var den skjutne vid medvetande när polisen kom till platsen. Han kunde också förhöras om händelsen. Vad han sa vill polisen inte uppge.

Enligt polisens presstales­person i Göteborg är mannen skjuten i ena benet – en uppgift som poliserna i Falkenberg varken vill bekräfta eller dementera för HN.

Polisen är mycket förtegen om händelsen. Om skjutninge­n inträffade inne i huset på Herting eller utanför vill man inte svara på. När man kom till platsen befann sig flera personer i huset. De togs med till polisstati­onen för att förhöras.

Två av de personerna – två män – greps senare under kvällen, misstänkta för försök till mord. Strax efter att polisen meddelat gripandet kom dock ett nytt besked: De gripna var nu släppta, efter beslut från åklagaren. Misstankar­na mot dem kvarstår dock. Polisens presstales­person vill inte uppge ålder eller hemvist för de misstänkta.

Vad som skulle kunna vara motivet till skjutninge­n ger man heller inget svar på.

Polisen uppger bara att ”de uppgifter som polisen fick inlednings­vis inte stämmer”.

POLISEN HADE FLERA patruller på plats på eftermidda­gen. Flera hundpatrul­ler sökte i området och en polishelik­opter medverkade också i utrednings­arbetet.

Polisens insatschef Daniel Bergman berättar att sökningen med hundpatrul­ler och helikopter ”har gett saker”, men vad vill han inte säga i det här läget i utredninge­n.

– Det som vi gjort inlednings­vis är att vi knackat dörr i området för att höra om det är några som sett något av händelsen. Nästkomman­de steg är fortsatta förhör med de som varit på plats i samband med eller i närheten av händelsen. Det kommer även hållas förnyade målsägande­förhör, berättade Daniel Bergman vid 18-tiden.

POLISEN SPÄRRADE AV gatorna i närheten av adressen timmarna efter skjutninge­n. Många grannar och förbipasse­rande stannade upp och pratade med varandra om vad som hänt och om man hade sett något.

Flera grannar säger till HN att huset på den aktuella adressen haft många olika hyresgäste­r på kort tid. Det är ett hus där många kommer och går. Många olika bilar har kört till och från huset på olika tider på dygnet, men att polisen skulle varit här tidigare känner man inte till. Området domineras i övrigt av välordnade hus och trädgårdar.

–Det är ruskigt att sådant här händer i ett sådant här lugnt område, säger en granne.

 ?? Bild: REBECKA KVINT ?? FÖRSÖK TILL MORD. En man sköts under tisdagseft­ermiddagen. Han är allvarligt skadad.
Bild: REBECKA KVINT FÖRSÖK TILL MORD. En man sköts under tisdagseft­ermiddagen. Han är allvarligt skadad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden