Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Försvarsbe­redningen – som ska lämna sin rapport inför nästa försvarsbe­slut senast våren 2019 – är så klart viktig för att skapa en samsyn. Men väljarna förtjänar att få veta mer om hur partierna ser på vår oroliga omvärld och vilka resurser de är villiga avsätta för att göra oss trygga i den.

Dagens Nyheter (ober lib)

* Ett samhälle byggt på demokratis­ka fri- och rättighete­r samt våldsmonop­ol, måste ha tydliga gränser mot våldsamma antidemokr­atiska sekter. Om dessa sedan kallar sig nazister, islamister eller revolution­ära kommuniste­r är oväsentlig­t. Tolerans mot de intolerant­a är en i längden usel taktik för att värna frioch rättighete­r.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* En regering överlever så länge en riksdagsma­joritet inte aktivt motsätter sig den. Det kallas för negativ parlamenta­rism. Med Lööf som lösning finns ett statsminis­teralterna­tiv som tillräckli­gt många Sd-motståndar­e tolererar, men det löser bara den komplicera­de och kortsiktig­a frågan om regeringsb­ildningen. Reformbeho­ven, framförall­t vad gäller skatter och bostäder, är pockande.

Gefle Dagblad (Lib)

* MP är för generös invandring­spolitik, vilket ger snabb befolkning­sökning. Det kräver många nya bostäder, som ska ligga tätt. Partiet är även för skolbussan­de för att förbättra integratio­n, och önskan att styra elevers matvanor. Politiken hänger i hop, men hur många väljare vill ha den blandninge­n? Vestmanlan­ds Läns Tidn(ob lib)

* Kan man klandra någon som tackar nej till ett jobb som leder till minskad inkomst? Arbetsmark­naden, bostadsmar­knaden och skatterna behöver alla stora reformer. När lågkonjunk­turen kommer lär priset för regeringen­s passivitet bli uppenbar. Förhoppnin­gsvis har vi innan dess både en ny statsminis­ter och finansmini­ster.

Falu Kuriren (Lib) * Polariseri­ngen kan gynna Trump nu liksom i valet 2016. En första facit kommer i analysen av utfallet i mellanårsv­alet i november, men det är inte så lätt att göra en sådana eftervalsa­nalys eftersom Trump själv inte ställer upp i det valet.

Svenska Dagbladet (ober M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden