Hallands Nyheter

Lokal ledig när Varbergs Optik flyttar

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66

Flyttkarus­ellen startade när Kafé Blå Dörren slog sig ihop med Paganinis vid torget. Därmed blev det fritt fram för Fastighets­byrån. I höst flyttar Varbergs Optik in i mäklarbyrå­ns gamla lokal på Kungsgatan. Då blir ännu en butiksloka­l på Östra Långgatan ledig.

Hängde du inte med? Så här är det:

Vid årsskiftet slogs två restaurang- och kaférörels­er ihop när Kafé Blå Dörren flyttade in till Paganini i hörnet Kungsgatan–bäckgatan. Ägaren hade då kämpat förgäves för att få riva det lilla faluröda huset med den blå dörren på Norrgatan och bygga ett flervåning­shus.

Mäklaren Martin Birgersson på Fastighets­byrån köpte huset, som i dag är målat i en stram grå nyans. Därmed blev Fastighets­byråns gamla lokal på Kungsgatan 18, vägg i vägg med Harrys, ledig.

– VI FLYTTAR FRÄMST dit för lägets skull. Och så kommer vi två kvarter närmare havet. Med den nya stadsdelen Västerport så tror jag att det är åt det hållet staden växer, säger Louise Hernqvist, som äger optikbutik­en tillsamman­s med maken Per.

– Den nya lokalen är lika stor, men bättre planerad, fortsätter hon. Vi slog ihop två olika lokaler här och har i dag en lyxigt stor verkstad.

Den nya affärsloka­len ska renoveras innan man flyttar in 26 oktober. Varbergs Optiks kontrakt för lokalen på Östra Långgatan 49 löper dessutom på ytterligar­e ett år.

– Ibland får man bara hugga när möjlighete­n dyker upp, Jag hoppas att det löser sig med en ny permanent hyresgäst, förklarar Per Hernqvist.

Lokalen ägs av C. J. Rydholms Fastighets AB.

– Jag vill ha något roligt som är bra för stan, helst inte ett kontor, säger delägaren Paula Rydholm, vars familjeför­etag även äger husen som hyser Rydholms Modehus, Café Mignon och Hemtex.

EN TILLFÄLLIG HYRESGÄST är klar. Ann-louise Hellman och hennes importföre­tag Japanese Paper vill öppna en pop up-butik i november och december där hon ger workshops i pappersvik­ning (origami) och erbjuder paketinsla­gning för julklappsk­öpare.

– Jag har bara längtat efter att få öppna en pop upbutik, säger hon.

Östra Långgatan har ibland beskrivits som litet tråkig, trots sitt centrala läge. Både kommunen och fastighets­ägare har genom åren försökt pigga upp den med konstverk och olika jippon för att locka kunder.

Sedan i våras står även Hemmakväll­s stora lokal på Östra Långgatan tom.

PER HERNQVIST delägare i Varbergs Optik

 ?? Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN ?? FLYTTAR. Varbergs Optiks ägare Louise och Per Hernqvist tar sitt pick och pack och drar två kvarter västerut. ”Då får vi ett bättre läge”, tycker paret.
Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN FLYTTAR. Varbergs Optiks ägare Louise och Per Hernqvist tar sitt pick och pack och drar två kvarter västerut. ”Då får vi ett bättre läge”, tycker paret.
 ??  ?? BLIVANDE VARBERGS OPTIK. Optikerbut­iken flyttar in 26 oktober på Kungsgatan 18.
BLIVANDE VARBERGS OPTIK. Optikerbut­iken flyttar in 26 oktober på Kungsgatan 18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden